LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Inger Ljung Olsson slutade med detta – nu är hela livet förändrat: ”Fy fan”

24 apr, 2024 
AvAlexandra Glahns
Inger Ljung Olsson har tagit ett avgörande beslut.
Nu berättar hon om måendet.
– Nu handlar det inte om att jag inte får dricka vin, säger Inger.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här lyckas Erik Ekstrand slänga in tre ironiska skämt på 30 sekunderBrand logo
Här lyckas Erik Ekstrand slänga in tre ironiska skämt på 30 sekunder

SVT-profilen Inger Ljung Olsson, 56, la nyligen ut ett inlägg på sin Instagram som fick många hejarop. Nämligen att hon varit nykter i 100 dagar.

”Firar 100 dagar utan alkohol just idag. Och det känns toppen! Tjohej”.

”Jag har inte saknat det och jag känner inte heller någon längtan”

För Aftonbladet berättar hon om beslutet:

– Jag kunde dricka vin både för att slappna av och för att festa till det. Varje gång jag skulle på någon after work eller bara träffa någon så blev det vin. Jag tog till vinet i massa olika sammanhang, säger Inger och fortsätter:

– Jag har inte saknat det och jag känner inte heller någon längtan nu efter att dricka vin. Det finns ju också så många bra alkoholfria alternativ, säger hon och radar upp alla fördelar med att vara nykter:

Annons

– Allt blir så mycket bättre och jag är klarare i knoppen. Man gör exempelvis inte heller bort sig om man druckit lite vin och ringer någon. Nu sover jag också så mycket bättre och har inte bakfylleångest eller annan skit som man kan få. Fy fan, vad jag mår bra.

För fyra år sedan drabbades Inger av en hjärnblödning och vårdades i respirator. Det blev en lång konvalescens och hon fick bland annat lära sig gå igen. Men hon är idag helt återställd och säger att beslutet att skippa alkohol inte har något med det som hände att göra.

– Men alla vet ju att det inte är bra att dricka för mycket. Det är inte bra för något som blodtrycket och annat. Men det är inte därför jag gör det här. Jag vill bara leva fullständigt nykter ett tag.

Hon är inte säker på om hon kommer dricka alkohol igen, även om hon inte sätter upp förbud.

– Nu handlar det inte om att jag inte får dricka vin. Om jag vill kan jag köpa ett glas vin och hälla i mig. Men nu väntar jag med att dricka vin tills jag verkligen känner för det.

Familjens stora stöd till Inger: ”Min son tycker det är jättebra”

Familjen stöttar hennes nyktra resa.

– Min son tycker det är jättebra och skönt. Men min man tycker om att dricka vin Joch vi delade ofta på en flaska eller mer. Men jag känner att vi måste kunna umgås utan vin, och det kan vi. Det går hur bra som helst. Jag tror han är lite imponerad av mig och kanske kommer göra samma sak.

FOTO: SVT / TT/Jan Färingö

Annons