LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Go’kväll-profilen drabbades av stroke – så mår Inger Ljung Olsson idag

05 maj, 2023 
Go kväll
Go’kväll-programledaren Inger Ljung Olsson drabbades av en stroke 2020.
I en intervju med Hälsoliv berättar hon om händelsen och hur hon mår idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”Brand logo
Marianne Rundström: ”Sa upp mig för att utvecklas”

SVT-programledaren Inger Ljung Olsson drabbades år 2020 av en stroke, närmare bestämt en hjärnhinneblödning, och vårdades i respirator. På Facebook skrev hon bland annat:

”Snabb reaktion från maken och akutbil på plats inom några minuter. Men jag delar en erfarenhet med de covid-patienter som varit mest sjuka: en tid i respirator. Detta är inget jag önskar min värsta fiende”

I en ny intervju med Hälsoliv berättar hon nu om stroken som kommit att förändra hela hennes liv.

”Det sista jag minns är att jag sa, ”jag har så himla ont i huvudet”

Det var en dag på jobbet som Inger kände att hon började få ont i huvudet. När hon kom hem fortsatte huvudvärken och därefter minns hon inget mer.

– När jag kom hem sade jag hej till min man och son (då 14 år) och lade mig på soffan och klagade över min fruktansvärda huvudvärk. Min man Gert anade oråd eftersom jag inte är någon som brukar klaga och satte sig hos mig på soffkanten, och det sista jag minns är att jag sa, ”jag har så himla ont i huvudet”, sedan kommer jag inte ihåg något mer. Inte på flera veckor, berättar Inger för Hälsoliv.

Inger Ljung Olsson
Inger Ljung Olsson i Go'kväll.

”Min man Gert fick en chock när han såg mig ligga där med mitt rakade huvud”

Det tog ett år för Inger att med daglig träning av kroppens muskler och hjärnans funktioner att komma tillbaka, framgår i intervjun med Hälsoliv.

Annons

– Jag visste inte något då, allt som hände mig under de veckor jag var helt borta har jag fått berättat för mig. Min man Gert fick en chock när han såg mig ligga där med mitt rakade huvud, slangar överallt och inte kontaktbar. Var det sista gången han såg mig?

– Min blödning hade gett mig kognitiva skador. Jag minns mycket lite från den första tiden. Jag hade hemtjänst fem gånger om dagen, jag kunde varken duscha eller klä på mig. Men det gick framåt och jag minns hur underbart det var när jag gick från rullstol till rullator och både kunde duscha och klä på mig. Sedan blev det också bättre med att både minnas och prata. Hemma var de förberedda på att den jag var före olyckan skulle komma tillbaka, men att det skulle ta tid.

Inger mår idag bra.

– Jag tycker att jag har blivit lite mer glömsk, men det kan också vara åldern, säger Inger och skrattar, jag blir ju inte yngre.

FOTO: SVT

Annons