Inger Ljung Olssons nya besked om hälsan efter stroken

Inger Ljung Olsson

Inger Ljung Olsson drabbades av en hjärnhinneblödning i somras.
Nu är hon tillbaka i tv-rutan och berättar om sina framtidsplaner.
– Jag kan nästan leva som vanligt idag, säger hon till Aftonbladet.
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer
Slå på ljud

Förra året drabbades SVT-profilen Inger Ljung Olsson av en stroke och fick vårdas i respirator. Go'kväll-programledaren skrev då ett långt inlägg på Facebook där hon förklarade vad som hänt och benämnde det som en hjärnhinneblödning.

”Snabb reaktion från maken och akutbil på plats inom några minuter. Men jag delar en erfarenhet med de covid-patienter som varit mest sjuka: en tid i respirator. Detta är inget jag önskar min värsta fiende”, skrev hon då.

Inger Ljung Olsson tillbaka i Go'kväll

Nu gör Inger en comeback som programledare för det populära programmet Go'kväll. För Aftonbladet berättar hon att hon arbetstränat sedan november, då bakom kameran och bara 25 procent inledningsvis.

För tidningen berättar hon även hur mycket hon kommer att jobba framöver.

– Jag vet faktiskt inte än hur ofta det kommer att bli, det finns ingen plan utöver den här första sändningen. Jag tror att de vill kolla hur den går och sen bestämma det.

Så mår Inger Ljung Olsson idag

Det verkar som att programledaren är nästintill helt återställd efter den svåra sjukdomstiden.

– Idag mår jag faktiskt riktigt bra tycker jag, jag är inte längre jättetrött eller jätteyr. Jag klarar det mesta nu. Men jag har inte testats ordentligt eftersom alla jobbar hemma i pandemin. Min man tycker fortfarande att jag är lite glömsk, men det är hanterbart.

– Jag är en person som gärna går vidare i livet, så jag tänker faktiskt inte jättemycket på det som hänt. Lite så här: det hände, det var för jävligt, jag blev superdålig, jag överlevde. Typ så.

På frågan om hon kan leva som vanligt säger Inger Ljung Olsson att det går för det mesta, men att hon ibland märker att hon inte är helt hundra än.

– Jag kan nästan leva som vanligt idag, men känner fortfarande av en del, som lite yrsel och svaghet och glömska. Men inte mycket mer än så. Jag tänker ibland på det, när jag är ute och går, att det var inte så länge sedan jag satt i rullstol och inte kunde klä på mig själv. Man glömmer gärna det där, men det är ändå med mig. Det har verkligen gått framåt.

FOTO: TT/SVT

LÄS OCKSÅ: Margaux Dietz om pojkvännen Seán Cannings relation till sonen Arnold

LÄS OCKSÅ: Anna Ankas öppna brev till Elena Belle efter makens död

FRÅN FÖRSTASIDAN