Daniel, 7, fick tillbaka sin hund efter brev till jultomten

Daniel Yanna och hunden Basco.

Daniel, 7, var förkrossad när hans fyrfota vän Basco försvann från familjens trädgård.
Men nu har han fått tillbaka sin hund – efter att ha skrivit ett brev till jultomten.

Den lille pojken hade drabbats av en hjärtskärande förlust. Familjens älskade hund Basco försvann spårlöst från deras bakgård i engelska Atherstone i juli. Lille Daniel Yanna hade gett upp om tanken att få se Basco igen. Eller rättare sagt så satte han sitt hopp till en rödskäggig farbror med skägg.

Ja, exakt han. Jultomten.

När lille Daniel formulerade sin önskelista så skrev han att en av önskningarna var att få tillbaka sin kompis, sin hund. Och han lär ha varit alldeles särskilt skötsam eftersom önskningen gick i uppfyllelse.

✔︎ 3 händelser som har kallats julmirakel i medier

1) 2009 kidnappades en femårig flicka i amerikanska Phoenix i delstaten Arizona. Mannen höll kvar flickan i bilen medan han försökte fly undan polisen. Under färdens gång krockade han bland annat med en parkerad bil. Polisen lyckades gripa mannen och rädda flickan. – Ett julmirakel, sa polischefen.
2) 2011 övergavs en fyra timmar gammal bebis i en kartong på Philadelphias trottoar, men hon räddades och blev upptäckt bara några sekunder innan soporna skulle slängas.Bebisen låg insvept i en röd filt under en morgonrock, skrev Aftonbladet. Hon fick smeknamnet ”julbebisen”. Året därpå fick mamman sin dom för att ha övergett bebisen.
3) Gottrörakraschen var en flygning på morgonen den 27 december 1991 där ett SAS-plan fick problem med motorerna, som upphörde att fungera. Planet fick nödlanda och havererade på en åker i Gottröra socken i Uppland. Flygplanskroppen bröts i tre delar, men ändå överlevde alla 129 passagerare ombord. Även om åtta skadas allvarligt. Detta har kallats ”julmiraklet” i Gottröra.

Daniel Yanna behövde inte ens vänta på den årliga paraden där leksakerna går själva till jultomtens stora julsäck. Nej, hans önskan uppfylldes i förtid.

Nu skriver sajten Birmingham live att hunden är tillbaka.

– Ett julmirakel har skett. Efter flera månader är vår underbara hund Basco tillbaka. Bästa julklappen någonsin, säger pojkens mamma Jane Yanna.

– Vi mår alldeles utmärkt. Jag kan fortfarande inte tro det. Vår lilla pojke skrev ett brev till jultomten om Basco och det blev verklighet. En massa folk hjälpte till att leta efter honom och vi delade inlägg överallt, men ändå inga spår. Vi slutade tro att han skulle komma tillbaka. Jag grät i veckor.

Det går att hitta försvunnet djur tack vare internet

Plötsligt, den 6 december, så ringde en obekant person till pappan i familjen och förklarade att de hade hunden. De hade sett ett inlägg på nätet. Detta ledde till att familjen fick tillbaka sin vovve.

LÄS MER: Svårt sjuke Oscar, 9, fick 300 grattiskort från främlingar

– Vissa människor är fantastiska. Hunden är riktigt lycklig och ser också frisk ut, säger hon och tackar alla som har delat inlägget.

Hon vill också dela med sig av familjens historia för att visa att det faktiskt går att hitta ett försvunnet husdjur med internets hjälp. Och att en delning kan göra skillnad.

Nu återstår det att se om lilla Daniel kommer att få fler julklappar i år, eller om en sådär stor uppfylld önskning gör att han inte får något annat.

LÄS OCKSÅ: Mamma sågas för namnvalet på sonen – väninnor i storbråk

LÄS OCKSÅ: Mamman Kim, 23, har bara en procents chans att överleva

Foto: Privat