10 galna idéer bara riktigt rika får

Spökdetektorer, lyxhundkoja, rymdfärder och svindyra duvor. Vissa rika personer får riktigt excentriska idéer, här är några av de mest osannolika.

Annons från Vera&John 

1. Dyrare än hela Hemnet

Indiens rikaste man har stått för världens dyraste bostadsköp. Prissumman? Cirka 9 miljarder kronor! Lyxbostaden innehåller bland annat 9 hissar, en teater med 50 sittplatser, två våningar nöjesyta, och tre (!) helikopterplattor.

2. Dyr duva

I Asien är det oerhört hett att tävla med duvor. En kinesisk köpare betalade för fyra år sedan drygt 2,2 miljoner svenska kronor för en tävlingsduva. Förvisso med mycket bra stamtavla, men ändå en duva…

3. Spökletande Gaga

lady-gaga

Artisten Lady Gaga är tydligen livrädd för spöken och övernaturliga varelser. Hon har till exempel spenderat över 360 000 kr på en spökdetektor. Om den fungerade låter vi vara osagt.

4. Flygbiljett för Bonos hatt

Artisten Bono är mycket rädd om sin hatt, och om Bono är i Italien så vill han att hans hatt också ska vara det. Han betalade därför i mitten av 2000-talet cirka 15 500 kronor för en flygbiljett, i första klass, och flög sin hatt från London till Italien.

Någon som känner för att informera Bono om att det nog finns hattar i Italien också..?

5. Upp i rymden

Kanadensaren Guy Laliberté, som grundade cirkusgruppen Cirque du Soleil betalade 2009 cirka 380 miljoner dollar för att få tillbringa 12 dagar i rymden. Tydligen hade han under färden ofta en clownnäsa på sig och drog skämt för de andra astronauterna.

6. Make it snow!

p-diddy

Partyfixaren Bronson van Wyck höll i en av rapparen P Diddys födelsedagsfester. Festen skulle börja 21.30. Vid 20.00 kom P Diddy och ville kolla på förberedelserna, han sa då även ”Det som verkligen skulle förhöja min födelsedag vore om det snöade…”.

Bronson lyckades på något sätt hitta en man i New Jersey som hade en snömaskin i en rekvisitagarderob till en teater. När P Diddy kom till festen, fashionabelt sent vid 23.00 och går in på dansgolvet började det snöa. Hans ansiktsuttryck var tydligen obetalbart. 

7. Hyfsat hög prislapp för en klocka

År 1999 betalade en köpare runt 900 miljoner kronor för en klocka designad av Patek Phillippe. Det unika urverket ska ha tagit 8 att färdigställa.

8. Hundhus deluxe

Amerikanska tv-kändisen Paris Hilton spenderade cirka 3 miljoner kronor på att skapa en mini-version av sitt lyxhus i Los Angeles till sina hundar. Huset hade bland annat kristallkronor, platt-tv, och luftkonditionering.

9. Egen vattenpark

John Kutey vann runt 200 miljoner kronor. Två av dem donerade han till byggnationen av en vattenpark i Green Island, New York. Syftet var att hedra hans föräldrar.

10. Vitt guld

Tryffel kallas ibland för vitt guld. Den ryska miljardären Vladimir Potanin köpte en två kilos vit tryffel för cirka 860 000 kronor av amerikanska restaurangägaren Nello Balan.

Lockad att bli en av dessa excentriker?

Testa lyckan på Vera&John!

Annons från Vera&John

SENASTE NYTT!