Iris, 80, om kärlekslivet med 45 år yngre maken Mohamed

11 nov, 2020 
https://image.hant.se/joni.jpg.jpg?imageId=6445349&x=0&y=0&cropw=100&croph=95.238095238095&width=1318&height=1318Joni Nykänen
Iris Jones och Mohamed Ahmed Ibrahim.
Iris fann kärleken i den 45 år yngre Mohamed.
Nu har paret gift sig.
– Om han gifte sig med mig för min förmögenhet blir han besviken, säger Iris.
Annons
Dagny Carlssons ord om att hitta kärleken – efter 16 år som änka
Dagny Carlssons ord om att hitta kärleken – efter 16 år som änka

Iris Jones, 80, hemmahörande i Somerset, sydvästra England, flög till Egypten för att vara med sin kärlek Mohamed Ahmed Ibriham, 35, efter att ha träffat honom via Facebook förra året.

Tidigare i år medverkade Iris Jones i brittisk morgon-tv där hon ingående beskrev sitt sexliv med den 45 år yngre mannen, bland annat hur de använde en hel tub med glidmedel den första natten som de träffades.

– Jag kunde inte gå dagen därpå. Det kändes som att jag hade ridit en häst, sa hon i tv, men underströk att sexet inte var det viktiga i relationen.

Nu rapporterar brittiska medier, som hänvisar till sajten Al-Watan News, att Ibriham och Jones är ett gift par.

– Jag vill inte ha ett medborgarskap och jag vill inte ha pengar, säger Mohamed Ahmed Ibriham, enligt sajten.

De ska ha gift sig i Egypten och hon har konverterat till Islam, enligt uppgifter. Paret fick kontakt med varandra för första gången sommaren 2019 när Iris gick med i en Facebook-grupp som handlade om ateism, enligt The Sun.

Iris Jones och Mohamed Ahmed Ibrahim.
Iris och Mohamed.

Mohamed Ahmed Ibriham har tidigare förklarat för Daily Mail att han var nervös när de träffades. Men känslorna infann sig genast.

Annons

– Första gången jag såg henne så visste jag att det var sann kärlek. Jag är väldigt lycklig som har hittat en sådan här kvinna, sa Ibriham till den brittiska nyhetssajten.

Iris har vädjat till premiärministern Boris Johnson

Kärleksrelationen har dock inte accepterats helt av Iris familj. Efter intervjun i morgon-tv sa Iris Jones son Stephen, 53, att den ovanliga relationen hade splittrat familjen och att han inte skulle acceptera Mohamed i rollen som ”styvfar”.

– Hon avslöjade att hon hade pratat med den här killen i Egypten. Jag kände inte till hans ålder och jag ägnade det inte närmare eftertanke, fortsätter Stephen.

Stephens bror Darren ska ha haft ännu svårare än Stephen att acceptera relationen.

– Han ville inte ha något med det att göra, säger Stephen i The Sun-intervjun.

Iris och Mohamed skapade rubriker i februari i år när hon bönade och bad den brittiska premiärministern Boris Johnson att se till att göra det möjligt att hon kan gifta sig med sin käresta. Hon menade att brittiska diplomater i Egypten hade försvårat deras möjligheter att ingå äktenskap.

Annons

– Jag skrev till Boris för att jag var desperat. ”Kära herr Johnson, jag vet att du är en man med ett hjärta. Jag vill gifta mig med den här gentlemannen i Egypten. Vi har stött på hinder och motgångar. Tiden är inte på min sida nu. Jag vill ägna mina sista dagar med honom”, har hon förklarat för brittiska Mirror.

Familjemedlemmar har haft farhågor att Mohamed endast är ute efter Iris pengar.

– Ifall han skulle gifta sig med mig för min förmögenhet blir han besviken, eftersom jag lever på min pension, säger hon, enligt Mirror.

Foto: Privat & ITV

Annons