LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Marie Göranzon

Marie Göranzon föddes den 27 oktober 1942 i Linköping och är en svensk skådis som sedan hon gick ut Dramatens elevskola 1967 har till hört den fasta ensemblen på Dramaten och gjort över 40 olika rolltolkningar på teatern ifråga. Hon har även varit med i en mängd tv-serier och filmer genom åren och tilldelades vid Guldbaggegalan 2024 Hedersguldbaggen. Genom åren har Marie innan dess vunnit priser som Guldmasken och Svenska Dagbladets Thaliapris, samt fått utmärkelser som O´Neillstipendiet och den kungliga medaljen Litteris et Artibus. Marie är sedan 1974 gift med skådespelaren Jan Malmsjö. Tillsammans har makarna sonen Jonas Malmsjö. Innan hon träffade Jan var hon också under åtta år gift med skådespelaren och regissören Lars Amble.
 ...Läs mer
Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons
Annons