Marie Göranzon om tuffa inspelningen och stora oron för framtiden

Marie Göranzon

Marie Göranzon är nu aktuell med nya filmen Orca som handlar människor som inte får vara med varandra.
I en intervju i Hellenius hörna pratar hon nu ut om den sorgliga inspelningen.
– Det var väldigt tufft, säger hon.

I söndagens avsnitt av Hellenius hörna får vi bland annat se den folkkära skådespelaren Marie Göranzon prata om tiden som varit, och hennes filmer som hon nu är aktuell med.

Marie har jobbat som skådespelare i över 50 år och har i tidigare intervjuer sagt att hon snart ska börja trappa ner på alla jobb. Trots det är hon idag aktuell med fyra långfilmer och när David Hellenius konfronterar henne med det skrattar hon.

– Jag har ju inte huvudroller i varenda en utan det är ju lite mindre roller också, men det är ju jätteroligt att ha så mycket jobb, säger hon.

En av filmerna hon är aktuell med är bland annat filmen Orca som är skriven av Josephine Bornebusch. Filmen skrevs när coronaviruset började sprida sig i världen och handlar om människor som inte kan träffa varandra på grund av viruset. Skådespelarna i filmen, som bland annat också är Johan Rehborg, träffades aldrig under inspelningen utan låg alltid i olika rum.

– Jag låg där som en döende mamma på sjukhus. Så hade jag min son som spelas av Rheborg som jag pratade med via länk och telefon som var en riktig mammagris. Och sen har jag en son till som inte är lika mycket mammagris som spelas av Erik Johansson, säger Marie.

Hon berättar också att hon inte själv har sett filmen än och att hon inte heller kommer kunna gå på premiären eftersom hon jobbar då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Marie Göranzon öppnar upp om den tuffa inspelningen

Då filmens handling är väldigt mörk kan man tänka sig att det inte har varit helt lätt att spela in den, och det är efter att David har visat ett klipp från filmen som han också frågar om det på något sätt blev verkligt för henne och de andra skådespelarna.

– Det var lite jobbigt faktiskt. Vi kände nog båda två att det var lite jobbigt. Det var inte bara teater utan det blev lite verklighet, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag kommer ihåg att det var väldigt tufft när jag gick därifrån. När jag gick Kungsgatan ner så tänkte jag att "ja, det är väl det här som väntar mig snart".

David förstår vad hon menar och frågar samtidigt om man som skådespelare någonsin blir så rutinerad att man aldrig tar hem sin roll. Och där är Marie skeptisk.

– Efter 50 så tycker jag nog att det har tagit mycket mer på krafterna än innan. Och det beror väl på att jag har vågat bjuda på mer av mig själv.

LÄS OCKSÅ: Marie Göranzon om relationskampen med maken Jan Malmsjö

LÄS OCKSÅ: Marie Göranzons rädsla: ”Hur jag ska klara att vara ensam"

FOTO: TV4