LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Göranzon om relationskampen med maken Jan Malmsjö

15 sep, 2020 
Marie Göranzon, Jan Malmsjö
Jan Malmsjö och Marie Göranzon har varit gifta i över 40 år.
Nu spelar de mot varandra i succéserien Bröllop, begravning och dop, och här berättar Marie om hur relationen påverkas av att jobba med sin partner.
Annons
Marie Göranzon om relationskampen med Jan MalmsjöBrand logo
Marie Göranzon om relationskampen med Jan Malmsjö

Skådespelarparet Marie Göranzon, 77, och Jan Malmsjö, 88, har varit gifta i över 43 år. Båda två har långa karriärer inom film och teater bakom sig och har därmed gjort sig väl kända för det svenska folket.

Hänt har tidigare skrivit om att Marie fortfarande, efter alla dessa år, kan bli svartsjuk på sin man. Speciellt när hon anser att han flirtar med andra privat. Jan menar då att det är bara ”sån han är som person” och att Marie överdriver.

Den senaste tiden har Marie känt sig lite understimulerad, men i och med den nya serien och filmen som hon nu är aktuell i har hon fått en nytändning. I filmen Orca, som är regisserad av Josephine Bornebusch, 39, spelar hon rollen som en sjuk mamma. I filmen är det corona-restriktioner som gäller och hon får sina sista samtal i livet via telefon. Hennes son i filmen spelas av ingen mindre än Johan Rheborg, 57, och filmen spelades in på ett ”coronasäkert” sätt.

Annons

Vad hon också är aktuell i är serien Bröllop, begravning och dop, där hennes make Jan dessutom har en roll.

Makarna aktuella i succéserien

Nu när makarna tillsammans är aktuella i den hyllade serien Bröllop, begravning och dop, som kan ses på TV4 och Cmoreväcks många känslor. Serien handlar om två ganska olika familjer som flätas samman. Där spelar Marie Göranzon rollen som Louise, mamman till Grace, som spelas av Helena Bergström, 56. Och Jan Malmsjö spelar rollen som pappan till Calle, som var gift med Grace.

Jan och Marie har varit ett par i över 50 år nu men det har inte alltid varit lätt att få allt att funka. Skådespelerskan menar att förutsättningarna måste vara rätt för att få ett förhållande att hålla så pass länge. Det krävs att båda två har en vilja och uthållighet för att kämpa vidare när det är jobbigt. Då får man leta upp det man kände en gång – så kommer det tillbaka, berättar Marie.

Annons

Marie om att jobba tillsammans

Men hur hon ser på förhållandet idag och hur det är att jobba tillsammans med sin partner kan innebära att det tär på relationen. Nu berättar Marie om hur det egentligen är att jobba tillsammans med sin partner.

I en intervju med Damernas Värld berättar hon att de varit med i många filmer och serier tillsammans, men att det är de stora rollerna som får dem att starta bråken. Då tar de ut all sin ilska genom att skrika och skälla på varandra. Marie ser däremot inte att det nödvändigtvis skulle vara en nackdel för förhållandet, snarare tvärtom.

– Vi har gjort massor av roller mot varandra och vi är nog som bäst när vi jobbar ihop. Särskilt med de stora rollerna, då får vi gnissla tänder på scenen, skrika och skälla – så är allt sånt utagerat när man kommer hem. Då är vi väldigt snälla mot varandra, säger hon till Damernas Värld.

FOTO: Staffan Löwstedt/SvD/TT, Karin Törnblom/TT

Annons