LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Skådisens hån mot svenska män: "Ganska korkade"

19 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Dramaten-stjärnan Marie Göranzon har varit gift med sin man Jan Malmsjö i 43 år. Men trots det passar skådespelaren nu på att såga hela det manliga släktet.
Annons

Det är i SVT:s ”Skavlan” som Marie Göranzon, 74, går till angrepp mot alla landets män. Efter att programledaren Fredrik Skavlan, 51, sagt att skådespelaren inte känns som en person som ”vill behaga”, ger hon svar på tal.

– Alltså, jag kan ju göra mig till och behaga män. Du vet killar på teatern och killarna i livet. De måste man ju slingra fram lite så, säger hon.

Marie Göranzon berättar att det brukar räcka med att fjäska lite för män. och för att demonstrera ger hon Fredrik en komplimang som får honom att se mycket nöjd ut.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag säger bara såhär: ”Men Fredrik, vad snygg du har blivit. Du ser ju tio år yngre ut nu än vad du gjorde förr”. Det funkar direkt, säger hon och fortsätter:

– Du ser. Karlar är ju underbara men de är ganska korkade också.

Men samtidigt som Marie hånar män, är hon väldigt rädd för att en dag förlora sin egen man, Jan Malmsjö, 85. Skådespelaren fruktar nämligen att en dag behöva bli alldeles ensam.

Annons

– Jag är väldigt rädd för ensamheten. Jag har, tyvärr ska jag säga, ingen erfarenhet av ensamheten. För när jag träffade Jan och redan hade varit gift en gång sa min mamma till mig att: ”Men snälla rara kära barn, du har ju inte hunnit byta lakan en gång”. Så fort gick det, säger Marie Göranzon och fortsätter:

– Jag flyttade hemifrån direkt hemifrån till ett inackorderingsställe med flickor och sedan gifte jag mig väldigt ung, 20 år. Så jag vet inte vad ensamhet är. Jag är livrädd för ensamheten. Jag vill inte bara vara i mitt eget sällskap.

Foto: IBL

Annons