ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marie Göranzons nya ord om Jan Malmsjö – efter tystnaden

23 nov, 2023 
Jan Malmsjö och Marie Göranzon
Jan Malmsjö har fyllt 91 år.
När Hänt träffar hans hustru Marie Göranzon delar hon nu med sig av några nya ord om maken som inte synts till på ett bra tag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen förs till sista vilan – så kommer vännerna minnas honomBrand logo
Lasse Berghagen förs till sista vilan – så kommer vännerna minnas honom

Artisten och skådespelaren Jan Malmsjö, 91, är sedan 1974 gift med Dramaten-skådespelaren Marie Göranzon, 81. Paret syns ofta vid varandras sida och i oktober dök de två upp på galapremiären av Hamlet på Stadsteatern i Stockholm. Jan och Marie fotades då på röda mattan och Jan syntes med sin käpp som han gått med under flera års tid.

Jan och Marie på premiär i oktober 2023. Foto: TT

Marie Göranzon om Jan Malmsjös hälsa: ”Jag vill ju inte mista honom för allt i världen”

Marie har tidigare pratat om Jans hälsa. När hon gästade Malou möter berättade hon om hur livet förändrats sedan Jan blivit allt äldre och sämre i sitt mående. Vid tidpunkten gick Jan på dagverksamhet två gånger i veckan, vilket Marie menade gav henne lite avlastning i vardagen.

Annons

– Vissa dagar känns det helt normalt och bra. Och jag vill ju inte mista honom för allt i världen va, det är ju mitt liv, hela mitt långa liv. Och andra dagar är det frustrerande att det går så långsamt och tar sådan tid. Men sedan tillåter jag ju mig också att bli arg och irriterad och det blir han med, sa då Marie.

Hustruns nya ord om Jan Malmsjö efter långa tystnaden

När Hänt träffade Marie under Lasse Berghagens begravning fanns Jan inte vid hennes sida. Varför han saknades är oklart men Marie delade då med sig av ett minne gällande Lasse som även involverade maken Jan.

Hur kommer du att minnas Lasse Berghagen?

– Jag kommer minnas honom som en oerhört positiv, glad, intelligent vän, som man alltid blev lika lycklig när man träffade honom. För han hade alltid något positivt att säga, och det är inget påhitt. Han hade verkligen det. Jag kommer sörja honom väldigt mycket. Jag tror alla gör det. Han var bara född med ett jättestort hjärta, men han hade ju humör. Han var ingen mes. Han sa ifrån. Han hade civilkurage också, vilket är en bra kombination. Att ha ett stort hjärta och civilkurage, säger Marie Göranzon till Hänt.

När Marie sedan får frågan om när hon och Lasse hördes senast berättar hon om tillställningen där han närvarade.

– Det var när min man Jan Malmsjö fyllde 90, så kom han ner till ett ställe där vi var. Det var inte meningen att han skulle komma. Men han kom och överraskade, och så sjöng han en sång som han och Janne hade sjungit tillsammans på en platta. Det var fantastiskt. Det var sista gången jag träffade honom, för ett år sedan.

FOTO: TT

Annons