LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Göranzons barn har vuxit upp – så ser de ut idag

06 dec, 2020 
Skådespelaren Marie Göranzon har två barn, var av ett gemensamt med maken Jan Malmsjö som hon varit gift med i över 40 år.
Idag är barnen vuxna och har också valt samma väg i livet som sin mamma.
Så ser kändisbarnen Lolo Amble och Jonas Malmsjö ut idag.
Annons
Donald Trump har fem barn – så ser de ut och det här gör de idagBrand logo
Donald Trump har fem barn – så ser de ut och det här gör de idag

Skådespelarparet Marie Göranzon, 78, och Jan Malmsjö, 88, har varit gifta i 43 år. Båda två har långa karriärer inom film och teater bakom sig och har därmed gjort sig väl kända för det svenska folket.

Jan Malmsjö och Marie Göranzon har varit ett par i över 50 år nu men det har inte alltid varit lätt att få allt att funka. Skådespelerskan menar att förutsättningarna måste vara rätt för att få ett förhållande att hålla så pass länge. Det krävs att båda två har en vilja och uthållighet för att kämpa vidare när det är jobbigt. Då får man leta upp det man kände en gång – så kommer det tillbaka, berättar hon.

Bråken efter samarbetet med maken

Under sina långa karriärer har paret jobbat ihop ett flertal gånger då de varit med i många filmer och serier tillsammans. I en intervju med Damernas Värld berättar Marie Göranzon hur det egentligen är att jobba ihop med sin partner. Hon säger att det är de stora rollerna som kan få paret att börja bråka. Då tar de ut all sin ilska genom att skrika och skälla på varandra. Hon ser däremot inte att det nödvändigtvis skulle vara en nackdel för förhållandet, snarare tvärtom.

Annons

– Vi har gjort massor av roller mot varandra och vi är nog som bäst när vi jobbar ihop. Särskilt med de stora rollerna, då får vi gnissla tänder på scenen, skrika och skälla – så är allt sånt utagerat när man kommer hem. Då är vi väldigt snälla mot varandra, säger hon till Damernas Värld.

Det gör Marie Göranzons barn idag

Marie Göranzon har två barn. Dottern Lolo Amble, 56, fick hon tillsammans med skådespelaren Lars Amble och sonen Jonas Malmsjö, 49, har hon tillsammans med sin nuvarande make Jan Malmsjö. Båda barnen har alltså fötts in i en kändisfamilj med skådespelare. Därför är det kanske inte så konstigt att båda barnen mer eller mindre valt samma yrkesväg som sina respektive föräldrar.

Lolo Amble jobbar som dramatiker och journalist. Hon har skrivit ett flertal olika pjäser som bland annat Mot ljuset, som har satts upp på Dramaten. Hon har också skrivit flera diktsamlingarna och översatt en rad pjäser.

Sonen Jonas Malmsjö är också skådespelare och manusförfattare. 1993 började han på Dramaten och är sedan dess med i ensemblen. Han har också gästat tv-program som Allsång på Skansen. Han har också varit med i olika filmer och serier så som Adam och Eva, Underbar och älskad av alla, Morden i Sandhamn, Syrror och Maria Wern. Jonas Malmsjö har också varit gift med skådespelerskan Regina Lund.

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT/Lennart Rehnman/Karin Törnblom/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons