LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jan Malmsjö slutar ringa in det nya året – han är den klockrena ersättaren

07 nov, 2014 
AvAnna Shimoda
Han har läst "Nyårsklockorna" i tolv års tid. Men nu är det färdigringt för Jan Malmsjös del. Den som tar över är ingen mindre än Loa Falkman. "Jag är stolt."
Annons

I tolvs års tid har Jan Malmsjö, 82, ringt in det nya året i svensk tv. Senast han gjorde det var det med bruten nacke. Men nu är det färdigringt för skådespelarens del.

– Jag var på min årliga hälskontroll och läkaren sa; du kan ju bli 100 år! Då kände jag att det här blir ju för länge att läsa ”Nyårsklockorna”. Så jag har tagit ett förnuftigt beslut och tar nu ett steg åt sidan, säger han i ett pressmeddelande.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Jan Malmsjö har ringt in det nya året i tolv års tid. Foto: IBL
Jan Malmsjö har ringt in det nya året i tolv års tid. Foto: IBL

Tidigare har han sagt att han vill läsa “Nyårsklockorna” tills han dör. Nu är han glad att han har ändrat sig. Även hustrun Marie Göranzon, 72, uppskattar beslutet.

Annons

– Det är klart att jag skulle kunnat stått där med rullator och läst. Men jag ville gå själv. Innan någon annan kämpar för att få bort mig. Jag sa till Marie att jag inte känner för att läsa mer. Det är hon som har stöttat mig under alla år. Hon har kommit med champagnen och gjort smörgåsar i logen, säger han till Aftonbladet.

Loa Falkman tar över! Foto: IBL
Loa Falkman tar över! Foto: IBL

Den som tar över efter Jan blir ingen mindre än Loa Falkman, 67.

– Jag kan bara tacka, ta emot och dra ett extra andetag. Jag är väldigt stolt, säger Loa till Expressen.

Annons