LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marie Göranzons oro för maken Jan Malmsjö: ”Det går ju inte”

23 jan, 2024 
MARIE GÖRANZON
Marie Göranzon och maken Jan Malmsjö bådar börja två bli äldre.
Nu berättar Marie om oron över att bli äldre.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marie Göranzon om skilsmässan: ”Gjorde honom illa”Brand logo
Marie Göranzon om skilsmässan: ”Gjorde honom illa”

Marie Göranzon, 81, är en av Sveriges främsta skådespelare och har varit aktiv ända sedan slutet på 1960-talet. Hon har vunnit både en Guldbagge och Hedersguldbaggen för sina fantastiska insatser.

Sedan 1974 är hon gift med artisten och skådespelaren Jan Malmsjö, 91. Paret syns ofta vid varandras sida och i höstas dök de två upp i Stockholms vimmel. Jan och Marie fotades då på röda mattan och Jan syntes med sin käpp som han gått med under flera års tid. Marie har tidigare uttalat sig om oron för makens hälsa.

– Vissa dagar känns det helt normalt och bra. Och jag vill ju inte mista honom för allt i världen va, det är ju mitt liv, hela mitt långa liv. Och andra dagar är det frustrerande att det går så långsamt och tar sådan tid. Men sedan tillåter jag ju mig också att bli arg och irriterad och det blir han med, sa Marie när hon gästade Malou möter.

Annons

Marie Göranzons oro för hälsan

Men hur är det egentligen med hälsan för Marie själv?

– De senaste två åren har blivit annorlunda, fast allt finns kvar. Värmen mellan oss, all erfarenhet som vi har av varandra, våra barn och barnbarn. Men det vi gör i det vardagliga livet ser ju annorlunda ut, säger hon enligt Allas.

Marie fortsätter:

– Det hinner gå genom mitt huvud innan jag tänker ”nej, men det går ju inte”. Vi måste göra det mycket långsammare. Det tar tid, och sen kanske man behöver en rollator eller käpp. Kanske inte orkar gå lika långt. Det är ett gammalt liv i slowmotion, på något sätt.

Jan Malmsjö säger till Marie Göranzon

Marie berättar att hon låter sig bli arg och irriterad, det gör även Jan. Detta är något som hon tycker är bra, att man inte glömmer bort varandras rättigheter.

– Sen tillåter jag mig själv att bli arg och irriterad. Och det blir han med. Det tycker jag är jätteskönt, när han skriker till på mig för att jag blir irriterad. Det finns fortfarande rättigheter mot varandra, så att man inte låter den ena gapa och skrika, och den andra stackaren sitter hjälplös. Nej, så är det inte. Han är fortfarande på bettet, säger Marie Göranzon.

FOTO: Jari Kantola/TT, Karin Törnblom/TT

Annons