LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Göranzon ber om ursäkt till kungafamiljen: ”Korkat”

20 feb, 2021 
Marie Göranzon var aningen för snabb att döma ut kungafamiljen efter att hon missuppfattat en tidningsrubrik.
Nu ber skådespelerskan kungafamiljen om ursäkt i tv-programmet Malou efter tio.
– Jag hoppas att de tar emot ursäkten, säger hon.
Annons
Svenska kändisarna du glömt var ett parBrand logo
Svenska kändisarna du glömt var ett par

Skådespelaren Marie Göranzon, 78, är ett känt ansikte bland svenska folket. Förutom att hon tillhör Dramatens ensemble så har hon också gjort ett flertal kända roller som i bland annat Beck, Göta kanal och Bröllop, begravning och dop. Hon har också medverkat i SVT-programmet Stjärnorna på slottet.

Sedan 43 år tillbaka är hon gift med skådespelaren Jan Malmsjö, 88. Marie Göranzon har två barn. Dottern Lolo Amble, 56, fick hon tillsammans med skådespelaren Lars Amble och sonen Jonas Malmsjö, 49, har hon tillsammans med sin nuvarande make Jan Malmsjö. Båda barnen har alltså fötts in i en kändisfamilj med skådespelare. Därför är det kanske inte så konstigt att båda barnen mer eller mindre valt samma yrkesväg som sina respektive föräldrar.

Marie Göranzons offentliga ursäkt

Marie Göranzon syns ofta i TV4-programmet Malou efter tio där hon tillsammans med Linda Skugge och Åsa Beckman utgår en perspektiv-panel i programmet.

Annons

I torsdags när den folkkära skådespelaren gästade programmet inträffade det något ovanligt – hon ville nämligen passa på att be om ursäkt till ingen mindre än Sveriges kungafamilj. I ett tidigare program hade Marie Göranzon uttalat sig felaktigt om kungafamiljens skidåkning. Hon hade läst en tidningsrubrik och missuppfattat kungafamiljens agerande under coronapandemin. Skådespelaren trodde att de hade åkt iväg på en skidsemester när de själva verket i stället gjorde helt tvärtom och åkte skidor hemma på Drottningholm.

– Ja, jag gick lite för snabbt fram där och hade läst någon rubrik om att de åkt på semester och åkte skidor. Och det gjorde dem, men de åkte skidor på Drottningholm, säger Marie Göranzon i programmet och fortsätter:

– Jag ber verkligen om ursäkt för denna snabba replik, säger Marie Göranzon i programmet.

Skådespelaren: ”Det var väldigt korkat”

Programledaren Malou von Sivers tillägger att kungafamiljen själva har kommunicerat att de vill vara förebilder för svenska folket.

– Ja, och det är de ju också. Jag hoppas att de tar emot ursäkten. De fick en ursäkt sist, men det var lite mer nu. Det var väldigt korkat, säger Marie Göranzon i programmet.

– Nu hoppas jag kungen och drottningen tittar och tar emot den här ursäkten för felsägningen, säger Malou von Sivers.

FOTO: Youtube/Pontus Lundahl/TT

Annons