LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Håkan Hemlins barn har vuxit upp – egna orden om relationen

20 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Håkan Nordman Hemlin
Håkan Hemlin har tidigare varit öppen med att hans förflutna med droger och missbruk har påverkat relationen till sina barn.
Nu berättar han hur relationen ser ut idag.
Annons
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthetBrand logo
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthet

Håkan Hemlin, känd som ena halvan av duon Nordman, är artisten som slog igenom stort under 90-talet. Sedan dess har han hållit sig kvar i rampljuset, men hans liv har kantats av både toppar och dalar.

Håkan Hemlin om missbruket

Under åren har artisten nämligen haft stora problem med droger och missbruk och han har vid flera tillfällen pratat öppet om sin tuffa väg tillbaka.

I Lyckliga gatan berättar han hur kändisskapet eldade på missbruket, och hur han fortfarande har mycket att jobba med trots att han idag är drogfri.

– Från att inte ha några pengar blev det inte så bra. Jag var som en snorunge som bara betedde mig och spred pengar omkring mig, partyknarkade mer och mer tills jag märkte att jag partyknarkat varje dag i åtta år, säger han innan han fortsätter:

– Att jag varit drogfri i fem år betyder inte att jag är klar med mig själv. Jag har mycket att ta tag i. Men jag är på god väg.

Idag lever Håkan ett betydligt lugnare liv, och vid sin sida har han den stora kärleken Helena Gustafsson.

Annons

Så träffades han och Helena

Håkan och Helena träffades under en festkväll i Umeå, men i programmet berättar han att det inte var kärlek vid första ögonkastet direkt. Helena gillade nämligen inte honom eller Nordman och var inte heller feg för att visa det.

– Hon gillade inte mig och Nordman. Hon lyssnade på Backstreet boys. När hon började spela låtarna visade det sig att jag kunde de flesta. Och för ett halvår sedan sa hon: ”du sjunger rätt bra ändå, du borde ta till vara på det”, berättar han och skrattar.

Idag lever de ett gemensamt liv i Nyköping där festandet istället bytts ut till hästar och golf.

– Idag är det Helena, hästarna och gitarren. Jag sitter hemma och spelar och åker till Stockholm och jobbar ganska mycket, säger han.

Den komplicerade relationen till barnen

Från en tidigare relation har Håkan barnen Othilia, Samuel och Elias. Men på grund av hans tidigare missbruk och karriär har relationerna till barnen inte alltid vara helt okomplicerad. I en intervju från 2017 i Nemo möter en vän berättar han hur det ligger till.

Annons

– Jag kan inte alltid vara 100% farsa. Jag har ju min musik. Det är ju inte bara att bli drogfri för mig utan jag ska ju få tillbaka min karriär också och ska ha råd och boende, säger han och fortsätter:

– Men de vet att jag älskar dem. Sen är det kanske inte ultimat, men det kommer att bli bra.

Han berättar också att han har blivit farfar men att han på grund av omständigheterna inte kunnat träffa sitt barnbarn än.

– Jag har ju blivit farfar också men jag har ju till och med missat att träffa den ungen, men det har ju sina anledningar, säger han.

Annons