Annonssamarbete med Svedea
4 saker att tänka på när du tecknar hundförsäkring

4 saker att tänka på när du tecknar hundförsäkring

Är du sugen på att skaffa en fyrbent vän för livet – eller har du redan en där hemma? Då har du säkert hört många prata om vikten av en hundförsäkring. Men för många kan det kännas snårigt och svårt – hur fungerar egentligen en försäkring och vad ska man tänka på? Vi reder ut alla begrepp, så du kan fokusera på mer tid med din vovve!

1. Vad är en hundförsäkring?

En hundförsäkring består i praktiken av flera olika försäkringar. Man bör alltid teckna en veterinärvårdsförsäkring och utöver det kan du välja olika tilläggsförsäkringar beroende på vilken trygghet du föredrar. Tänk på att olika raser har olika försäkringsbehov. Har du till exempel en stor hund så kommer det vara viktigt att bolaget erbjuder ett bra skydd för ledsjukdomar. Men om du har en liten hund så kanske tänderna är viktigast. Tänk helt enkelt på att din hunds unika behov kan skilja sig från andra hundar.

En försäkring ska kännas trygg.

4 PM production

2. Pris och självrisk

Priset du betalar för försäkringen beror på flera olika faktorer, exempelvis hundens ras och kön. Priset styrs också av hur stor del av din självrisk du väljer att ha fast, respektive rörlig. Vad är då skillnaden? Den fasta självrisken betalar du bara en gång under en så kallad självriskperiod, även om din hund behandlas för olika skador eller sjukdomar under denna period. Perioden kan variera hos olika bolag.

Den rörliga självrisken betalar du vid varje veterinärbesök. Den anges i procent och dras från de veterinärvårdskostnader som är kvar efter att den fasta självrisken är betald.

Tänk på att välja den nivå på självriskerna som du känner är bäst för dig. Väljer du en högre självrisk får du ner kostnaden för din försäkring, men samtidigt får du själv stå för en större del av kostnaden vid en eventuell skada.

3. Karenstiden

I alla hundförsäkringar finns det regler for karens. Det är en tidsperiod när försäkringen inte ersätter kostnader för vissa skadetyper eller sjukdomar. Om en skada eller sjukdom omfattas av karens framgår det av villkoret där det även står hur lång karenstiden är.

Olika raser har olika försäkringsbehov.

Viktoriia Hnatiuk

4. Ska du byta hundförsäkring?

Om du funderar på att byta hundförsäkring så är det viktigt att du ser till att det inte blir något glapp i hundens försäkringsskydd, det vill säga att hunden är oförsäkrad under en period. Tänk också på att vissa försäkringsbolag gör undantag i försäkringen för tidigare skador eller sjukdomar.

Teckna din hundförsäkring hos Svedea

På Svedea jobbar passionerade hundmänniskor vilket är en stor fördel om oturen skulle vara framme och din hund skulle drabbas av en skada. Att få prata med någon som förstår gör stor skillnad.

För Svedea handlar allting om att ha nöjda kunder – inget annat är viktigare. Därför arbetar de varje dag för att kunna erbjuda dig branschens bästa kundservice och snabbaste skadereglering. 9 av 10 ger dem högsta betyg efter att de fått en skada.

Vill du veta vad din hundförsäkring skulle kosta? Se ditt pris här.

FRÅN FÖRSTASIDAN