Så lever 19-barnsmamman Michelle Duggar i dag – se förändringen

19-barnsmamman Michelle Duggar med familjen.

Michelle, 54, blev tv-kändis som matriark för en stor familj.
Se här hur 19-barnsmamman har förändrat sitt utseende och sitt liv.
Mirka Norrströms ilska – efter bilolyckan: ”Mansgrisar”
Slå på ljud

Realitystjärnan Michelle Duggar, 54, blev ett känt namn i kanalen TLC:s 19 and counting där man fick följa henne, maken Jim Bob, och deras 19 barn.

Titeln på tv-programmet syftar givetvis på antalet barn som familjen har, vilket har lett till en del huvudbry eftersom kanalerna titt som tätt har behövt uppdatera titlarna på produktionerna som familjen Duggar har medverkat i eftersom barnaskaran har fått nya medlemmar.

Alla barnens namn börjar på bokstaven J

Tv-serien avslutades 2015, och efter det ser man delar av Duggar-familjen i Counting on, som främst följer hennes döttrar Jill och Jessa, och deras familjer.

Något som kännetecknar familjen Duggar är att den har konservativa värderingar. Barnen är hemskolade och har exempelvis undvikit sekulära tidningar.

Familjen Duggar.

Flera av medlemmarna i familjen Duggar.

Familjens matriark Michelle har återkommande pratat om sin ”klädkod” i rutan. Hon brukar inte bära byxor, utan det är kjolar och klänningar som gäller.

– Efter att jag föddes på nytt och blev kristen så började jag skyla mig. Det kändes som att herren sade till mig att ”Vet du vad? Du kanske inte borde bära de där kläderna. Det är kanske lite för lågt skuret. Eller så går det för högt upp”, sa hon i TLC 2013.

◼️ Familjen Duggar

✔︎ James ”Jim Bob”, 55
✔︎ Michelle, 54
✔︎ Joshua, 32
✔︎ Jana, 30
✔︎ John-David, 30
✔︎ Jill, 29
✔︎ Jessa, 28
✔︎ Jinger, 26
✔︎ Joseph, 25
✔︎ Josiah, 24
✔︎ Joy-Anna, 23
✔︎ Jedidiah, 21
✔︎ Jeremiah, 21
✔︎ Jason, 20
✔︎ James, 19
✔︎ Justin, 17
✔︎ Levi, 16
✔︎ Johannah, 15
✔︎ Jennifer, 13
✔︎ Jordyn-Grace, 11
✔︎ Josie, 10

Michelle tolkade Bibeln och kom fram till att hennes kläder behövde täcka knäna. I tv-serien avhandlas det faktum att döttrarna ibland bestämmer sig för att ha på sig byxor istället för kjolar och klänningar som de har blivit uppfostrade till. Detta var något som dottern Jinger diskuterade med sin mor.

– Mina föräldrar uppfostrade oss till att ära Kristus i allt som vi gör. När det gäller att ha på sig byxor så är det dit Herren har lett mig nu, säger dottern Jinger i ett avsnitt.

Michelle Duggar

Michelle i krulligt hår 2013.

Michelle Duggar

Michelle satsade ett tag på rakare hår.

Michelle Duggar med döttrarna Jinger och Josie.

Michelle med döttrarna Jinger och Josie.

Hennes systrar har gått samma väg och kan numera tänka sig att ha på sig byxor. I boken Growing up Duggar skriver de fyra äldsta Duggar-döttrarna om hur de resonerar kring sin klädsel.

”Vi klär oss inte modest eftersom vi skäms för kroppen som Gud har gett oss, det är raka motsatsen. Vi inser att vår kropp är en speciell gåva från Gud och att han menar att vi ska dela den med vår framtida make. Vi undviker djupt urringade eller baraxlade toppar. Och när vi behöver så har vi på oss en undertröja”, skriver systrarna.

En annan ”regel” som vissa av familjemedlemmarna numera töjer på är att några av dem i perioder har sysselsatt sig med annat än att arbeta inom det egna hushållet, vilket tidigare har varit närmast otänkbart. Abbie Duggar, som idag är 28 år, har arbetat som sjuksköterska. Men i ett avsnitt av Counting on avslöjade Abbie att hon motvilligt tvingades sluta för att planera sitt bröllop.

Även mamman Michelle avslöjade nyligen att hon ägnar sig åt arbete utanför hemmet – som fastighetsmäklare. Nyligen gratulerade Michelle sonen Jeremiah för att han fått sin mäklarlicens. Då passade hon på att avslöja att även hon hade en sådan licens, vilket överraskade fansen.

Därmed verkar Michelle inom samma yrke som maken Jim Bob.

”Jag visste inte att Michelle också var fastighetsmäklare”, skrev en imponerad följare och även andra hyllade 19-barnsmamman för att ha lyckats kombinera barnuppfostran med civil karriär.

Familjen Duggars barn är idag mellan 10 år och 32 år gamla.

LÄS MER: Snorbråk i förskolan mellan lärare och föräldrar efter nya regeln

LÄS MER: 13-barnsmamman Mirka Norrström om relationen med ex-maken Peter

Foto: TLC, Instagram, privat

FRÅN FÖRSTASIDAN