LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif GW Perssons sanslösa gåva till barnbarnen – för flera miljoner

29 apr, 2024 
Kriminologen Leif GW Persson har en framgångsrik karriär och plånboken är tät.
Nu berättar GW om gåvorna till barnbarnen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt från Gröna lund-invigningen 2024 – se alla kändisarna härBrand logo
Allt från Gröna lund-invigningen 2024 – se alla kändisarna här

Den folkkära kriminologen och författaren Leif GW Persson, 78, har sex barn, fyra egna och två bonusbarn via sin fru Kim Perssons tidigare äktenskap. Dessutom har han hela 13 barnbarn.

Familjen betyder mest för kriminologen något som han har visat tydligt genom att skänka generösa gåvor till sina barnbarn.

Leif GW Perssons generösa gåva till barnbarnen

Förra året kom det även fram att barnbarnet Malakai fick en present värd 25 miljoner kronor.

– Han fick låna pengar av mig, det var till honom och hans kompis som är son till min partner. Så vi lånade de ett antal miljoner så vi gjorde en affär till de som vi sedan avslutade och då fick de behålla vinsten på det. Men han är ju intresserad så jag hjälper honom gärna med sånt, sa Leif då.

Han fortsätter:

– De fick då behålla vinsten och den var på ett antal miljoner men det är några år sedan nu.

Leif GW Persson om sin ekonomi: ”Gåvan är givandets glädje”

När Leif nyligen gästade P4 Extra med Titti Schultz togs Leifs ekonomi upp och varför han vill göra av med alla sina pengar.

Annons

– Du har berättat att ett av dina mål just nu är att göra av med alla dina pengar, vi har förstått att du vill köpa lägenhet till alla dina barnbarn?, frågar Titti.

– Vi ska inte överdriva, jag har 13 barnbarn, till den äldsta har jag köpt en lägenhet.

– Du har sagt att du vill göra av med så mycket som möjligt och det finns att göra av med. Hur sätter du sprätt på stålarna då?

Leif berättar att han ger bort till andra och lägger pengar på annat där det behövs bättre. Men en sak vill han understryka – det går ingen nöd på honom.

– Kan man uppnå det läget att man har såpass mycket så man är fri att göra som man själv tycker och tänker det är det optimala läget, där befinner jag mig.

– Gåvan är givandets glädje, avslutar han med.

FOTO: TV4 PLAY, /TT

Annons