leif gw persson

Leif GW Persson gav barnbarnet Malakai gåva värd 25 miljoner

Leif GW Persson, Kim Persson och barnbarnen Malakai och Francis Vimmel.

FOTO: TT
Leif GW Persson är en givmild man.
Allt han äger har han gett till hustrun Kim och barnen.
Till barnbarnet Malakai har GW gett en gåva värd 25 miljoner kronor.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet
0:33

Efter reklamen: Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet

(0:33)

Slå på ljud

Leif GW Persson, 77, är en man med många strängar på sin lyra. Han löser brott, skriver böcker, producerar vin och är en familjefar av rang. I en ärlig och avslöjande intervju med Expressen berättar den folkkäre profilen att han gett bort allt han äger till nära och kära.

Vad som började som ”en kul grej” vid sidan av krim-karriären är idag ett vinproducerande bolag värt flera miljoner. Det var till en början en sidoverksamhet, men idag drar GW Production in långt över den genomsnittliga avkastningen för en hobby.

Men det är inte längre Leif GW som äger varumärkesbolaget. Det har han nämligen gett bort till frun och civilekonomen Kim Persson, 66.

– Så hon är familjens rikaste nu, säger GW till Expressen.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Gåvan värd 25 miljoner kronor

Det är dock inte bara bolaget GW Production som kriminologen har gett bort. Leif GW avslöjar att han gett bort allt till sina barn och till hustrun Kim. Och han är även givmild mot sina barnbarn.

Till barnbarnet Malakai Vimmel, 12, gav morfar en gåva som idag är värd 25 miljoner kronor. Det handlar om bolaget de startade tillsammans: Malakai & Cyrus investment partners AB.

– Det är en lysande jävel, det är min favorit. Han är väldigt intresserad av det finansiella så jag startade ett bolag åt honom. Han och hans kompis som är ungefär lika gammal. Han är tolv år. Jag sa: ”Morfar ska ge dig ett bolag så ska jag hålla dig informerad löpande om våra placeringar”, berättar Leif GW för Expressen.

Leif GW Persson och Kim Persson.

Leif GW Persson har gett bolaget bakom sitt kända vin till frun Kim Persson.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Malakai & Cyrus investment partners AB drivs av 12-åriga barnbarnet

Namnet bakom bolaget är simpelt. Barnbarnet heter Malakai och kompisen heter Cyrus – Malakai & Cyrus investment partners AB. Leif GW förklarar att de stoppade in ett par miljoner i bolaget och idag är det värt betydligt mer.

– I dag är det där bolaget då, som är ett och ett halvt år gammalt, värt 25 miljoner kronor. Han är skitnöjd, vet du. Han är verkligen intresserad av de finansiella instrumenten, börsen och sådant. Jag försöker förklara sådant för honom. Det är roligt, han är så glad i det där, säger GW.

Leif GW Persson, Kim Persson och barnbarnen Malakai och Francis.

Idag är 12-åriga Malakais bolag värt 25 miljoner kronor.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

77-åringen är stolt över sitt barnbarn och ler när han berättar att de investerat i ett bolag i Norrköping dit de bjudits på företagsvisning.

– Jag har sagt till Malakai att det är viktigt att man åker dit och kollar att de har ordning på grejorna, berättar GW och skrattar.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN