LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lenas sanslösa lyxliv efter skilsmässan från Björn Ulvaeus – lägenheten värd 40 miljoner

29 apr, 2024 
Maria Broberg
För ungefär två år sedan berättade Björn och Lena Ulvaeus att de skiljer sig efter 41 år som gifta.
Idag bor Lena i en våning mitt på Östermalm – som värderas till omkring 40 miljoner kronor!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så träffade Björn Ulvaeus sin kärlek Christina Sas – nu berättar han om glädjenBrand logo
Så träffade Björn Ulvaeus sin kärlek Christina Sas – nu berättar han om glädjen

Abba-legenden Björn Ulvaeus, 79, och Lena Ulvaeus, 74, gifte sig 1981 och fick två barn tillsammans. Men i februari 2022 berättade paret i ett gemensamt uttalande att de skiljer sig efter 41 år som gifta.

’’Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans’’, förklarade paret i sitt uttalande via Björn Ulvaeus talesperson.

Idag har Björn Ulvaeus träffat kärleken på nytt i Christina Sas, 52, och tillsammans bor de i en flådig adress mitt på Östermalm – som inte alls är långt ifrån Lenas nuvarande våning.

Lena Ulvaeus lyxliv – bor i lägenhet värderad till 40 miljoner

Lena Ulvaeus bor numera i en exklusiv lyxvåning i ett av Östermalms finaste kvarter. Våningen är på 215 kvadratmeter som är fördelat på 5 rum.

Om Lenas lägenhet skulle säljas idag uppskattar bostadssajten Booli att försäljningspriset skulle bli cirka 38 000 000 kronor. Det vill säga omkring 178 000 kr/m², som är en uppskattning baserat på adressen, storleken, eventuell avgift och vad andra personer fått när de sålt sina bostäder i området.

Annons

Förutom lägenheten äger Lena även två bilar. Den ena är en Jaguar (årsmodell 2021) som kostar ungefär en halv miljon, och den andra bilen är en Renault (årsmodell 2018) som uppskattningsvis kostar över 100 000 kronor.

Lena och Björn Ulvaeus äktenskapsförord – så fördelades miljonerna

Innan de skiljde sig hade de forna makarna skrivit ett äktenskapsförord under 2013.

I äktenskapsförordet listades deras tillgångar som bland annat var villan i Djursholm, en sommarbostad på Värmdö som de köpte 2010 för 26 miljoner, all konst, båtar och bilar.

Vidare i äktenskapsförordet listades även en kapitalförsäkring i skatteparadiset Isle of Man samt behållningen av ett konto i Nordea bank.

Enligt Expressen ska giftorättsgodset varit värt cirka 100 miljoner kronor, som innebär att detta värde delas lika vid en bodelning. Alltså gick inte Lena lottlös ur skilsmässan med Björn, utan paret lämnade äktenskapet med minst 50 miljoner var, baserat på uppgifterna i äktenskapsförordet 2013.

FOTO: TT

Annons