TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Björn och Lena Ulvaeus äktenskapsförord – så fördelas miljonerna

24 feb, 2022 
Björn och Lena Ulvaeus
Björn och Lena Ulvaeus har valt att skilja sig efter 41 år som gifta.
Men hur fördelas egentligen pengarna och den stora förmögenheten?
Det avslöjar nu ett äktenskapsförord som makarna tidigare kommit överens om.
Annons
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som giftaBrand logo
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som gifta

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus, 76, och Lena Ulvaeus, 73, gifte sig 1981 och fick tillsammans två gemensamma barn. Men under onsdagen kom plötsligt den oväntade nyheten att de tidigare makarna ska skiljas. Efter 41 år som gifta har nu Björn och Lena bestämt sig för att gå isär.

”Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, förklarade paret i ett gemensamt uttalande via Björn Ulvaeus talesperson.

Äktenskapets upp-och nedgångar senaste åren

Ett långt liv tillsammans har inneburit att makarna funnits där för varandra genom både lättare och tyngre tider. År 2003 nåddes familjen av det tuffa beskedet att Lena hade drabbats av cancer, närmare bestämt obotlig leukemi.

Annons

I tidigare intervjuer har hon berättat att familjens stöd har varit det absolut viktigaste i sjukdomskampen.

Och kärleken verkar ha sprudlat även under de senaste åren. I en intervju från 2020 delade Björn nämligen med sig av ett intimt avslöjande gällande makarnas sexliv.

– Jag är 75 år och orkar inte mer än fyra gånger i veckan, berättade han då för The Guardian efter att fått en fråga om sexlivet.

Äktenskapsförordet avslöjar nu hur miljonerna delas

Men nu har då Björn och Lena bestämt sig för att gå skilda vägar efter ett långt liv ihop. Genom åren har de haft sex olika äktenskapsförord registrerade hos Skatteverket. Det senaste är från 2013, uppger nu Expressen.

”Med upphävande av våra tidigare äktenskapsförord (...) förordnar vi (...) att följande egendom som någon av oss nu äger eller som nu ägs av oss gemensamt ska vara giftorättsgods. Även egendom som senare kan komma i denna egendoms ställe liksom här angiven egendoms avkastning ska vara giftorättsgods”, står skriver i äktenskapsförordet.

Annons

Björn och Lena äger tillsammans ett imperium, med framgångsrika verksamheter inom flertal områden. Pengarna har helt enkelt strömmat in under årens gång.

Tillgångarna som har listats i äktenskapsförordet är bland annat parets hus i Djursholm, en sommarbostad på Värmdö som de köpte 2010 fö 26 miljoner, bilar, båtar och mycket där till. Bland annat en kapitalförsäkring i skatteparadiset Isle of Man samt behållningen av ett konto i Nordea bank och ett Nordea-konto som alltid ska innehålla minst 20 miljoner kronor.

Enligt Expressen är giftorättsgodset värt cirka 100 miljoner kronor utan kapitalförsäkringen i Isle of Man och Nordea-kontot. Och då giftorättsgodset innebär att värdet delas lika vid en bodelning går Lena alltså inte lottlös ur denna skilsmässa. Med minst 50 miljoner kronor var går nu Björn och Lena isär, baserat på uppgifterna i äktenskapsförordet 2013.

FOTO: Johan Jeppsson/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons