BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som gifta

23 feb, 2022 
Björn Ulvaeus
Björn och Lena Ulvaeus gifte sig 1981.
Nu har de beslutat sig för att gå skilda vägar.
– Vi förblir nära och goda vänner, säger paret i ett gemensamt uttalande via Ulvaeus talesperson.
Annons
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år son giftaBrand logo
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år son gifta

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus och hans fru Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år. De gifte sig år 1981 och har två gemensamma barn.

De meddelar nu i ett gemensamt uttalande att de går skilda vägar och kommer fortsatt vara vänner.

Därför skiljer sig Björn och Lena Ulvaeus: ”Förblir nära”

I det gemensamma uttalandet skriver makarna att de skiljer sig efter många händelserika år tillsammans.

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, förklarar paret i ett gemensamt uttalande via Björn Ulvaeus talesperson.

Björn Ulvaeus var tidigare gift med Abba-kollegan Agnetha Fältskog mellan 1971–1979. För ABBA-älskarna var slutet på kärlekssagan mellan Björn och Agnetha sorglig. Efter åtta år som gifta valde bandmedlemmarna att avsluta det för gott.

Annons

I en tidigare intervju med Dagens Nyheter berättade Björn Ulvaeus mer om skilsmässan.

– Det var inte så att någon av oss blev väldigt ledsen. Det var ett misslyckande, visst, och det blir man ju ledsen över, men vi insåg båda två att det var lika bra att vi gick skilda vägar. Vi hade växt ifrån varandra, som man gärna gör när man gifter sig ung, säger han.

Björn och Lena Ulvaeus blev blixtförälskade: ”Trillar dit direkt”

Björn ska ha blivit blixtförälskad i Lena, han förklarade i DN att han var lyckligt lottad. Han gick från att vara ungkarl till kär på en vecka.

Det var när Björn Ulvaeus var på en nyårsfest hos bandkollegorna Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad som han träffade den dåvarande Lena Källersjö, i dag Ulvaeus.

Annons

Mötet skedde bara en vecka efter skilsmässan med Abba-kollegan Agnetha Fältskog, rapporterar Expressen.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år, berättade Björn till Dagens nyheter år 2020.

Björn Ulvaeus med sitt ABBA är ett av världens främsta band med otaliga framgångar internationellt. Nyligen släppte bandet albumet Voyage, vilket är Abbas nionde studioalbum.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, Karin Törnblom /IBL

Annons