LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörcks ånger med barnen – tunga känslorna: ”Skulle agerat annorlunda”

30 apr, 2024 
Marianne Mörck har de två barnen Malin och Peter. Nu blickar hon tillbaka och berättar varför hon känner sig som en dålig förälder.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Folkkära Marianne Mörck, 74, har haft en framgångsrik karriär. Senaste genombrott fick hon efter sin roll i Bonusfamiljen. Där spelade hon mamman Birgitta, som var tillsammans med Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karaktär Gugge.

I sina yngre dagar gifte sig Marianne med dåvarande maken Alf och tillsammans med honom fick hon de två barnen Malin och Peter.

När Marianne nu gästar Nemo Hedén i Nemo möter en vän, berättar hon om hur hon ser på sitt egna föräldraskap.

Marianne Mörck om sina barns uppväxt: ”Satt sina spår”

Det är Nemo som leder in på samtalsämnet.

– Du har ju två vuxna barn, och även barnbarn. Hur känner du kring ditt eget föräldraskap och att ha barnbarn? Vad väcker det för tankar och känslor?, frågar han.

Annons

– Dåligt, är Marianne snabb med att svara.

– Dåligt? Varför då?

– Jag har jobbat för mycket och det har ju också satt sina spår, allra helst i min dotter. Hon är 54, sonen fyller 50 i år. Jag kan inte fatta detta!

Skådespelaren menar att hon har svårt att begripa att hennes barn vuxit upp, hon ser inte heller sig själv som en 75-åring.

Marianne Mörck om att bli gravid som 19-åring: ”Inte färdigutvecklad”

Marianne förklarar att hon inte känner sig nöjd med hur hon varit som förälder.

– Men föräldraskapet är något som kan tynga mig. Jag är stark och klok, jag är glad, men så kan jag blunda när jag lägger mig och tänka på situationer där jag skulle agerat annorlunda, säger hon och fortsätter:

– Jag försöker hitta skyldiga människor som gjort mig så, men det är man själv som bestämmer. Det är inte lätt att bestämma och vara en bra mamma, när man blir gravid och är 19 år.

Skådespelaren berättar att hon till en början var tvungen att dölja sin graviditet för sin pappa, och att hon därefter fick flytta ut från hemmet. Enligt Marianne själv var hon en ”skam för hela huset”.

– Barnen har… Jag var en tidig mamma och var inte färdigutvecklad själv.

FOTO: TV4Play / TT

Annons