Mikey, 19, föddes med manligt könsorgan – är nu gravid

Mikey, 19, föddes med manligt könsorgan men upptäckte senare att hon har fungerande äggstockar.
Hon är nu gravid – och talar ut för att öka medvetenheten kring sitt medicinska tillstånd.
– Uppenbart för alla att jag var annorlunda från första början, säger Mikey.

Innan Mikey Chanel föddes gjordes en undersökning i mammans livmoder som visade att Mikey var en flicka. När det lilla barnet kom till världen var både familjen och läkarna överraskade när barnet som föddes hade manligt könsorgan.

– Jag kände mig aldrig som en pojke. Jag var rätt så feminin och jag gick aldrig riktigt igenom en hel ”pojk-pubertets”-grej, säger Mikey, enligt Mirror.

Hon har blivit retad och mobbad sedan tredje klass. Mikey kom ut som homosexuell vid 13-års ålder, och hon funderade på om hon är transsexuell, alltså hade ett annat mentalt kön än sitt biologiska och juridiska. Förra året var Mikey på läkarundersökning eftersom hon hade en konstig känsla efter sex och efter att hon kissat. Läkarna undersökte hennes urinrör med ultraljud.

Mikey genomgick en fertilitetsbehandling

– De sa att jag har livmodershals, äggstockar, livmoder och äggledare och att jag kunde bli gravid om jag ville, säger Mikey, som först trodde det var ett skämt.

Mikey fick senare diagnosen Persistent Müllerian duct syndrome, PMDS, vilket är ett ovanligt tillstånd där en person externt har manliga genitalier men internt har kvinnliga fortplantningsorgan.

LÄS MER: Svenska Angelica, 35, i Dr Phil om falska äktenskapet

Läkarna ansåg att Mikey skulle operera bort livmodern, enligt Mirror. Detta eftersom cancerrisken är högre för personer med PMDS.

Hennes manliga könsorgan visade sig vara infertila, men äggstockarna var fullt fungerande. Mikey insåg att hennes chans att bli med barn var nu, och att senare skulle det kunna vara försent.

Hon genomgick en fertilitetsbehandling där tre befruktade embryon planterades via en inskärning i buken eftersom Mikey saknar vaginal öppning. Hon är nu gravid i fjärde månaden.

– Jag var så chockad, men lycklig. Jag längtar tills jag blir förälder, säger hon.

Enligt brittiska Mirror har Mikey ordinerats östrogen för hjälp med graviditeten. Hon hoppas också kunna fortsätta med sin könstransition efter att barnet är fött.

– Jag känner mig mer som en kvinna än någonsin, säger Mikey.

LÄS MER: 2-åring dog när hon drack rengöringsmedel – mamman varnar andra

LÄS MER: Nicole, 42, fejkade cancer – levde lyxliv för bidragspengar

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!