Loren, 19, tvingades amputera halva kroppen – så lever han i dag

Loren, 19, såg hur ett fordon som väger fyra ton rullade över honom och krossade hans underkropp.
Han valde att få hela nedre halvan av kroppen amputerad – för att ha en chans att överleva.
– Det var inte ett svårt val, säger han.

OBS: Varning för starka bilder längre ned i artikeln.

Amerikanen Loren Schauer från Montana körde gaffeltruck över en bro när han girade av vägbanan, föll 15 meter och hamnade under det tunga fordonet.

19-åringen var medveten hela tiden och minns hur han såg hur kroppen från höften och nedåt krossades, tillsammans med delar av högerarmen.

Den möjlighet han hade för att överleva var att genomgå ett mycket ovanligt kirurgiskt ingrepp, hemikorporektomi, som innebär att nedre delen av kroppen tas bort.

Läkarna hade, enligt brittiska Mirror, förklarat för hans flickvän Sabia, 21, att han inte skulle överleva ingreppet. De tog farväl sex gånger.

Men Loren Schauer överlevde mot alla odds. Då hade de varit ett par i 18 månader. Olyckan ägde rum 2019 och i år förlovade sig paret.

– Det var inte ett svårt val att få halva min kropp amputerad. Det handlade egentligen om att leva eller dö. Det var egentligen inte ett svårt val, säger han, enligt brittiska Daily mail.

Schauer jobbade vid ett vägbygge där man skulle renovera en bro i september 2019. När han körde gaffeltrucken över bron i Wilsal,

Montana började bilar passera honom utan att bry sig om trafikljus. Loren Schauer fick köra så nära brokanten att han slutligen störtade ner med sitt fordon. Han försökte hoppa från den fallande gaffeltrucken, men hans ben fastnade i säkerhetsbältet.

LÄS MER: Mikey, 19, föddes med manligt könsorgan – är nu gravid

Fordonet rullade tre gånger innan tonåringen hamnade under det.

– Jag var vid medvetande hela tiden. Mina ögon var öppna när jag såg gaffeltrucken som landade på min höft och min högra arm, säger han.

Eftersom vägbyggarna hade bearbetat marken tidigare så var den mjukare än vad den annars skulle ha varit. Utan denna bearbetning skulle marken ha varit hård och tyngden hade kapat Loren Schauer på mitten, och då hade han förblött till döds.

Första steget för läkarna var att försöka rädda könsorganen, högra höften och vänster lår. Men när de såg att bäckenet var krossat så tvingades de genomföra en hemikorporektomi.

De försökte också rädda hans spermier, men det visade sig inte vara möjligt. En månad efter olyckan och den inledande behandlingen trodde läkarna fortfarande att han skulle avlida.

Men efter tre månader kunde han åka hem, efter att ha fått rehabilitering i fyra veckor.

– Han har gjort allt han kan för att livet ska bli så normalt som möjligt för honom och för mig, och det är något jag älskar med honom, säger flickvännen Sabia.

De har planer på att gifta sig i juli 2021 eller 2022.

– Vi vill resa i världen först och sen skaffa barn och lära dem att vara bättre människor än vad vi är, säger han, enligt Daily mail.

LÄS OCKSÅ: Här chockas Saga, 12, från Hammarö av en mus i bilen

LÄS OCKSÅ: Svenska Angelica med i Dr Phil om falska äktenskapet

Foto: Lorens Schauers Instagram

SENASTE NYTT!