Apples svar på iPhone 6-fiaskot: "Sitt för fan inte på luren!"

De anställda på Apple har inte världens bästa vecka. Inte iPhone 6-användarna heller. Men vi som inte kastat pengar i sjön kan gott skratta åt både böjda och micrade telefoner. Och det gör hela internet också...

Böj din iPhone som Beckham!

Det dröjde inte länge innan en mängd roliga tweets på temat #bendgate dök upp.

Jo, den här reklamen är faktiskt äkta.

Nätet svämmar över av parodiska Apple-annonser.

På många sätt har lanseringen av iPhone 6 varit ett fiasko för Apple. Efter bara någon dag tvingades företaget dra tillbaka operativsystemet iOS 8.0.1 efter flera buggar med stora problem för användarna som följd. Och nu klagar en uppsjö av kunder på splitternya telefoner som böjts som bananer i deras byxfickor.

Men hur svarar då Apple på den svidande kritiken? Hittills har det varit helt tyst, men nu har satirsajten The Daily Mash publicerat ett uttalande från “en talesperson på företaget”.

– Sitt för fan inte på luren om du inte vill att den ska böjas. Vad sägs om det? Och faktum är att om den inte böjde sig så kan skärmen spricka, och då skulle du sitta där med små små bitar av glas i stjärtskåran.

– Men vet du vad, vi kanske bara ska sätta ett klistermärke på displayen med uppmaningen ‘Bör ej sittas på’. Skulle det hjälpa, era jävla idioter?

Citaten är självklart fabricerade, men inte blir de mindre roliga för det. Artikeln spreds snabbt och har i skrivande stund över 12 000 likes på Facebook.

Och visst är problemen ett gissel för iPhone 6-användarna – men kaoset har skapat en hel del roliga memes och tweets på nätet. På Youtube finns nu även en fejkad Apple-video där man presenterar den nya funktionen “Bend”:

Vill du se mer? Sök på hashtaggen #bendgate på Twitter!

 

SENASTE NYTT!