Jennie fick kräla till toaletten – flygbolaget får hård kritik efter filmen

Jennie Berry i rullstol

FOTO: Instagram
Det spanska flygbolaget ställs till svars efter att 29-åriga Jennie nekats hjälp till toaletten under flygresan.
Personalen tyckte hon skulle bära blöja.
Flyger iväg på solsemester från tvättstugan
0:26

Efter reklamen: Flyger iväg på solsemester från tvättstugan

(0:26)

Slå på ljud

Jennie Berry, 29, från England är förlamad från midjan och nedåt och lever ett liv i rullstol. Hon är van vid att livet är lite krångligare i rullstol, men oftast stöter hon inte få allt för stora hinder i sin vardag. Det var dock inte fallet när hon och pojkvännen Owen skulle flyga till Spanien för en efterlängtad semester.

På sin Instagram öppnar Jennie nu upp om den förnedrande upplevelsen hon genomled i flygplanets kabin. Och hennes 40 000 följare rasar mot det spanska flygbolaget som tvingats stå till svars.

”Fullkomligt förnedrande och pinsamt”

När Jennie flyger får hon vanligtvis assistans av flygpersonalen och kan med hjälp av en smalare typ av rullstol ta sig in i planet utan problem. Människor med funktionsnedsättningar brukar även erbjudas sitta längst fram eller längst bak i planet för att underlätta på- och avstigning. Men detta var inte fallet på det spanska flygbolaget.

– Livet som handikappad är ibland fullkomligt förnedrande och pinsamt, och tyvärr så var detta en av gångerna, säger Jennie.

På planet fanns ingen rullstol och Jennie erbjöds heller ingen plats nära utgångarna. Hon tvingades släpa sig fram på flygplanets golv för att nå sin plats nära mitten av planet. När hon sedan behövde gå på toaletten blev det inte bättre.

– Som ni vet – när man måste gå så måste man gå – och som tur är har jag en stark överkropp och började släpa mig själv genom gången mot toaletterna medan personalen fortsatte att servera dricka. När jag väl kom fram till toaletten sa personalen till mig att ”handikappade människor borde ha blöja ombord”, berättar Jennie på sin Instagram.

Instagramföljarna rasar mot flygbolaget

Jennie tog till Instagram och sin enorma följarskala för att berätta om den förnedrande upplevelsen hon tvingats genomleva. Stödet från följarna har varit enormt, men det finns också många som tror att hon ljuger om vad som hänt, vilket Jennie berättat om i tårfyllda inlägg.

”Jag är så glad att vi fick allt på film. Jag vet att det inte är något som folk vill se, men utan den här videon så är det bara så att folk inte tror på handikappade människor”, skriver hon.

Jennie har inte direkt fått en ursäkt från flygbolaget, men de har postat på företagets Instagram att de undersöker saken.

”Vi jobbar på att undersöka incidenten för att försäkra oss om att denna isolerad incident inte händer igen på något av våra flygplan”.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN