Nyfiken på tantrasex? Lär dig en enkel övning att testa redan i kväll!

Nyfiken på tantrasex? Lär dig en enkel övning att testa redan i kväll!
Tantrasex är att älska utan mål, där resan och närheten till din partner är det viktiga. Vi lär dig grunderna i tantrasex hur man gör via en enkel övning.
Annons

Tantrasex – definition och betydelse

Trantrasex kallas ofta även för tantriskt sex, eller tantra är ursprungligen ett sexkoncept med rötter i den indiska filosofin. Tantra betyder att “expandera och sprida” och fokus ligger på intimitet och mindfulness för att nå njutning genom en lugn och djup kontakt med sig själv och andra.

Tantrasex handlar inte bara om sexuell kontakt, utan om en intim praktik. Målet är inte att få orgasm eller ha penetrerande sex, men tantran leder ofta till sexuella upplevelser.

Tantrasex – tips

Tantriska övningar kan kännas lite jobbiga att komma igång med. Det kan kännas obekvämt, ovant och lite konstigt. Du kan fundera på om det verkligen funkar, varför ingenting händer och varför andra talar om hur härligt det är med tantra.

Det är helt normalt. Ta din tid och pröva gärna flera gånger!

Tantrasex – hur gör man?

Ja hur fungerar då denna ädla konst i tantrasex i praktiken? För att du ska få en smak av vad tantrasex kan vara kan du testa den tantriska övningen här under. Till just den här behöver du en partner att göra den med. Kan vara en vän, partner eller älskare.

Tantrasex övning

Grundförutsättningen är att du möter en annan person. Det vanligaste inom tantra att en man och en kvinna möts – men du gör som du känner för.

  1. Kvinnan sätter sig i mannens knä och de tar ögonkontakt. Pallra upp med kuddar om det behövs så att båda sitter bekvämt.
  2. Ta tag i varandras händer. För dem i en cirkelrörelse från mannens kön, förbi kvinnans kön och upp till kvinnans bröst och så till mannens bröst och låt sedan händerna föras ner till mannens kön. Fortsätt cirkelrörelsen så.
  3. Mannen andas ut när kvinnan andas in och vice versa. Mannen börjar andas in när händerna är i höjd med mannens kön och börjar röra sig mot kvinnans. Mannen börjar andas in när händerna är i höjd med kvinnans bröst. Låt andetagen glida i varandra.
  4. När ni känner för det, kom närmare varandra, och fortsätt andas, om det känns rätt, tillåt penetration i den här ställningen.

Eller om ni vill göra det superenkelt: Sitt i famnen på varandra, ha ögonkontakt och andas så att båda hör andetagen en stund.

Text: Charlotte Cronqvist

ANNONS

Sugen på mer? Den här övningen kommer från vår systertidning Allas populära kurs i tantrasex.

Använd RABATTKOD Tantra18 och få 15% rabatt på HELA kursen med många fler övningar och information! Gäller endast till den 30/4 2018!

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…