7 svenska kändisar som du inte visste hade tävlat i "Lilla Melodifestivalen"

Wow! Det här hade vi ingen aning om...

1 Benjamin Ingrosso

Han kammade hem vinsten i “Lilla Melodifestivalen” 2006 med låten “Hej Sofia”. Sedan dess har Benjamin både vunnit “Let’s dance” och tävlat i Melodifestivalen 2017 med låten “Good lovin”. I år tävlar han igen med bidraget “Dance you off”.

2. Bianca Ingrosso

Okej, de flesta visste nog att Benjamin tävlat, men hade du koll på att också storasyster Bianca varit med? Hon tävlade samma år fast i “Junior Eurovision Song Contest” med låten “Kan det bli vi två”. I dag har Bianca lagt musiken på hyllan och är i stället en av våra största tv-profiler och bloggare. Hon medverkar bland annat i “Wahlgrens värld” och “Talang”.

3. Molly Sandén

Bianca Ingrosso fick däremot se sig slagen av en annan minst sagt känd person i Lilla Melodifestivalen 2006. Vinnare blev nämligen Molly Sandén som sjöng låten “Det finaste någon kan få”. Molly har sedan dess tävlat i vanliga “Melodifestivalen” tre gånger och tagit sig till final samtliga. Just nu är hon aktuell med sina nya svenska låtar.

4. Frida Sandén

Men det är inte bara Molly som har tävlat i Lilla Melodifestivalen i sin familj. Också hennes syster Frida Sandén har både tävlat och vunnit. 2007 kammade hon hem vinsten med “Nu eller aldrig”. 2012 deltog hon även i “X Factor”, där hon kom på tionde plats.

5. Mimmi Sandén

Självklart har också yngsta systern Mimmi Sandén tävlat! 2009 vann hon “Lilla Melodifestivalen” med låten “Du”. Hon har också deltagit i “Talang” och gör även rösten som Anna i den svenska dubbningen av filmen “Frost”.

7. Ulrik Munther

Också artisten och skådespelaren Ulrik Munther har tävlat i “Lilla Melodifestivalen” 2009. Han vann både i Sverige och i MGP Nordic med låten “En vanlig dag”. Sedan dess har Ulrik tävlat i vanliga Melodifestivalen två gånger och båda gångerna tagit sig till final. Han har också medverkat som skådis i filmen “Efterskalv” och Guldbaggenominerades för sin roll.

Senaste nytt