Oroligheter i Neapel – polisbil sattes i brand

Oroligheter i Neapel – polisbil sattes i brand

Tyska supportrar i bråk med polisen i Neapel.

Stefano Gattordo AP/TT
Det blev kaos på Neapels gator inför Champions League-returen.
Eintracht Frankfurts supportrar hamnade i bråk med italiensk polis.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med ett par timmar kvar till matchen mellan Napoli och Frankfurt drabbade polis och tyska tillresta supportrar samman.

Bilder som spreds visade hur supportrar kastade knallskott mot polisen som i sin tur kontrade med tårgas. Även en polisbil sattes i brand.

Enligt italienska medier fördes de tyska supportrarna bort från centrala Neapel i bussar runt tre timmar före avspark. Runt Stadio Maradona var stämningen lugn.

Enligt Eintracht Frankfurts styrelseledamot Philipp Reschke började oroligheterna när tyska supportrar som eskorterades i väg av polis attackerades av en lokal grupp på ungefär 150 personer.

"Kvällens våldsamheter måste fördömas i de starkaste ordalag. Förövare och bråkmakare förstör sporten", twittrade Tysklands inrikesministern Nancy Faeser.

Italiensk polis förbjöd tyska medborgare från att gå på matchen, men beslutet upphävdes kort efter av en italiensk domstol. I stället förbjöds supportrar till Eintracht Frankfurt med hänvisning till att det var en så kallad högriskmatch.

Den tyska klubben tog därför beslutet att inte sälja några biljetter till sina sektioner – men trots avsaknad av matchbiljett valde drygt 600 personer att resa till Neapel.

FRÅN FÖRSTASIDAN