TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Blackburns cupskräll – slog ut Leicester

28 feb, 2023
TT Nyheter
Sammie Szmodics firar målet som tog Blackburn till kvartsfinal i FA-cupen.
Leicester är indraget i bottenstriden i Premier League och framöver får det bli fokus på den.
Klubben har gjort sitt i FA-cupen.
Blackburn Rovers vann överraskande åttondelsfinalen på King Power Stadium med 2–1.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Blackburn, ledda av förre Malmö FF-tränaren Jon Dahl Tomasson, bäddade för möjligheten till en skräll när Tyrhys Dolan utnyttjade en försvarsblunder i första halvlek.

När Sammie Szmodics sedan smällde in 2–0 efter pausen var kvällens överraskning helt klart på gång. Kelechi Iheanacho reducerade men Blackburn lyckades hålla undan till seger.

Det var med liten marginal. På tilläggstid nickade Daniel Amartey i stolpen när Leicester jagade kvittering.

Fulham kan också se fram emot en kvartsfinal efter 2–0 mot Premier League-kollegan Leeds hemma på Craven Cottage.

João Palhinha skickade in matchens första mål tätt intill ena stolpen efter 21 spelade minuter. I den första halvlekens tredje och sista tilläggsminut hade Leeds en nick i stolpen.

Manor Solomon avgjorde när han skruvade in 2–0 kvarten in i andra halvlek.

Bristol City stod inför den uppgiften att rå på Manchester City. Inte oväntat var det för svårt.

Redan efter sju minuter spräckte Phil Foden nollan på Ashton Gate och med kvarten kvar ökade den engelske landslagsspelaren till 2–0. Kevin De Bruyne avslutade målskyttet med sitt 3–0-mål.

Brighton bokade sin plats i cupens kvartsfinaler tack vare Evan Fergusons mål i bortamatchen mot Stoke.