Satu fick höra att hon inte kunde bli gravid – nu har hon tio barn

Satu med sin stora familj

Satu Nordling Gonzales trodde inte hon kunde bli gravid.
I dag är hon mamma till tio barn.
– Jag sa alltid att jag ska ha minst åtta barn, tio är ju bara helt fantastiskt, säger hon till Hänt.
32-åriga Alex dog – då tog flickvännen hans sperma och blev gravid
Slå på ljud

Satu Nordling Gonzales, 37, längtade intensivt efter en stor familj. Målet var att skaffa minst åtta barn. Det hade hon alltid sagt.

Tillsammans med maken Andres, 54, satte hon igång med barnplanerna tidigt. När hon var 21 år gammal blev hon gravid för första gången. Lyckan var total, hon svävade på moln och såg framför sig hur livet som mamma skulle bli.

I vecka nio började det blöda. Hon hade fått ett fördröjt missfall. Barnets hjärta hade slutat slå i magen. Den totala lyckan hade bytts ut mot det värsta tänkbara.

– Jag skrapades och i samband med det fick jag massor med komplikationer som gjorde att jag inte kunde bli gravid. De gjorde olika undersökningar och behandlingar och det visade sig att jag fått ärrbildning i livmodern som gjorde att jag inte kunde bli gravid, så jag fick opereras igen och sedan försvann min ägglossning efter det, säger Satu Nordling Gonzales till Hänt.

”Trodde aldrig jag skulle bli det jag var ämnad för”

Hon fick hjälp med att få igång ägglossningen igen. Men det tog tid. Först provade hon tabletter som inte funkade och sen fick hon sprutor i magen.

Medan alla blev gravida överallt så kändes allt så mörkt och hopplöst för mig. Jag trodde att jag aldrig skulle bli det jag var ämnad för, att bli mamma.

Det tog över två år innan lyckan vände. Graviditeten var dock inte lätt.

– Sen kom plusset och jag födde en underbar vacker dotter efter en graviditet med hyperemesis gravidarum (extremt graviditetsillamående reds anm.). Trots det konstanta illamåendet och oron om missfall var jag lyckligast i hela världen och jag visste att jag inte ville vänta i två och ett halvt år igen innan jag kunde bli gravid igen.

”Tio är ju bara helt fantastiskt”

Satu drabbades av ytterligare ett missfall och behandlas på nytt innan hon blev gravid igen. När andra barnet föddes kände Satu att hon var lycklig som fått två underbara barn.

Men strax blev hon gravid igen. Den här gången med tvillingar. Och sen dess har det bara rullat på. Totalt har det blivit tio barn och de bor alla tillsammans i ett stort hus i Handen.

– Sedan barnsben har jag drömt om en stor familj. Jag älskar barn och allt omkring föräldraskapet. Jag sa alltid att jag ska ha minst åtta barn, tio är ju bara helt fantastiskt.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Så är det att ha tio barn

De är som vilken familj som helst, bara några fler. Det är mer tvätt som måste tvättas, mer mat som måste lagas och mer disk som måste diskas. Men det är också mer kärlek och omtanke.

– Vi åker på semester och gör roliga saker ihop, precis som de med två till tre barn. Vi har aldrig låtit antal barn hindra oss från att göra saker, tvärtom. Vi ser inte problem och svårigheter, vi ser äventyr och utmaningar och att skapa fina minnen.

Satu säger att hon är noga med att tillgodose alla barnens behov och att hon ser till att egentid med samtliga.

– Ibland behöver någon mer egentid och det brukar vi kunna lösa. Det behöver inte vara stora saker, det kan vara att gå och handla med något av barnen eller laga mat tillsammans. I det lilla bor det stora.

”Funnits en del troll”

Satu delar ofta med sig av familjelivet på Instagram. Hon har även bloggen My Baby Dolls där hon skriver om hur det är att vara mamma till tio barn.

Det är många som är nyfikna på den stora familjen. De flesta är väldigt trevliga och positiva, men det finns också folk som kommit med kritik.

– På sociala medier har det funnits en del troll, som tror att de är tuffa när de sitter anonymt bakom sina skärmar och tycker till om mitt liv och vårt beslut att ha en stor familj.

– Det är kanske lite ovanligt med stora familjer och därför finns även en hel del fördomar, men folk ska jämt ha åsikter och tycka till om saker som de inte har nån aning om. Bara för att andra kanske valt en lite "annorlunda" , främmande väg att gå än dem.

Detta är Satu Nordling Gonzales

Satu med maken Andres, 54, och barnen Nicole, 13, Vanessa, 12, Danilo, 11, Jonathan, 11, Olivia, 8, Kevin, 7, Celina, 6, Isabelle, 3, Melanie, 1, Benjamin 8 månader

Namn: Satu Nordling Gonzalez

Ålder: 37

Bor: Haninge, söder om Stockholm

Jobbar som: Mammaledig

Familj: Maken Andres, 54, och barnen Nicole, 13, Vanessa, 12, Danilo, 11, Jonathan, 11, Olivia, 8, Kevin, 7, Celina, 6, Isabelle, 3, Melanie, 1, Benjamin 8 månader

LÄS OCKSÅ: ”Rekordmamman” påstods ha fött 10 barn – nu avslöjar maken sanningen

LÄS OCKSÅ: Chocken: Halima Cisse från Mali väntade sju barn – läkarna missade två

Foto: Privat, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN