20-åriga Helainas drabbades av röda fläckar – fick mardrömsbesked

Helaina Hillyard, 20.

Foto: FACEBOOK, TWITTER
20-åriga Helaina Hillyard fylldes av fasa – efter att röda fläckar på armen var ett tecken på cancer.
– Inte på en miljon år trodde jag att det kunde hända någon i mitt liv. Än mindre mig själv, säger hon.
Vaknar upp hög efter operation ”Sjukskötarna är så attraktiva”
0:36

Efter reklamen: Vaknar upp hög efter operation ”Sjukskötarna är så attraktiva”

(0:36)

Slå på ljud

Helaina Hillyard, 20, upptäckte röda fläckar, som hon beskriver såg ut som knottror, på sin kropp i slutet av 2021. Till en början trodde den 20-åriga kvinnan att det var blåmärken från en träning.

Men det skulle visa sig vara något betydligt värre.

Helaina, 20, fick plötsligt röda fläckar längs hela kroppen. När hon undersöktes – så skickades hon med ilfart till akuten.

Foto: FACEBOOK

Fick utslag längs hela kroppen

20-åringen, som är från den amerikanska delstaten Iowa, berättar för den brittiska tabloiden The Mirror om skräckupplevelsen.

Enligt den unga kvinnan kom utslagen längs hela kroppen, från hennes ben till armarna, inom loppet av endast någon timme.

Till vardags är Helaina Hillyard professionell baseball-spelare, så hon sökte snabbt vård för sin åkomma hos sitt lags vårdpersonal. Men till hennes stora förvåning skickades hon vidare till akuten.

– Jag fick en chock, säger Helaina Hillyard till The Mirror.

Drabbats av interna blödningar

Vid sjukhuset fick hon göra flertalet tester. Helainas blodvärden visade sig vara extremt låga. Läkarna förklarade att utslagen, som likande knottror, var Petekier som orsakas av intern blödning. Vidare tester visade att 20-åringen drabbats av blodcancer, av typen b-cell acute lymphoblastic.

– Om jag hade väntat några fler timmar hade jag kunnat dö, berättar 20-åringen.

– Mina läkare sa till mig att det verkligen var tur att jag inte tränat något mer den dagen. Jag hade med stor sannolikhet kunnat få en allvarlig hjärnblödning, fortsätter Helaina.

Snabbt efter upptäckten påbörjade Helaina en behandling mot cancern. Sedan upptäckten har 20-åringen fått cellgifter var tionde dag.

Trots att upptäckten var traumatisk, så är Helaina tacksam. Nu vill 20-åringen uppmärksamma allmänheten om de plötsliga tecknen, säger hon till The Mirror.

LÄS OCKSÅ: 19-åriga Zaras hud började plötsligt klia – fick mardrömsbesked

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma

Foto: FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN