Paret har inte sett varandra på 20 år – den vackra återföreningen får oss att gråta

30 jun, 2015 
AvAnaïs González Cruz
Marina hade ingen aning om att hon skulle träffa sitt ex som hon inte sett på 20 år. Deras fantastiska möte fångades på film och vi kan se det om och om igen. Plocka fram näsduken nu!
Annons

Performancekonstnärerna Marina Abramović och Uwe “Ulay” Laysiepen möttes för första gången på en flygplats i Amsterdam 1975. De blev direkt förälskade. Under tolv års tid reste de världen runt och skapade åtskilliga konstverk tillsammans.

Men 1987 tog kärlekssagan slut. I ett dramatiskt farväl valde paret då att gå mot varandra i varsin ände av den kinesiska muren, en resa som tog över 90 dagar. När de möttes omfamnades de en sista gång innan de skildes åt.

– Jag älskade honom mer än mig själv, har Abramovic sagt om relationen efteråt, enligt APlus.

Över 20 år passerade.

2010 gästade Marina Abramović New York-muséet MoMA i tre månader för installationen “The Artist is Present”, där hon åtta timmar om dagen mötte främlingar i total tystnad. Vad hon inte visste var att Ulay var en av dem.

Deras fantastiska möte fångades på film och har nu blivit viralt på nytt. I skrivande stund har klippet nästan 20 miljoner (!) visningar på Youtube. Och även om det har några år på nacken så kan vi se det här rörande ögonblicket hur många gånger som helst:

Annons

Andra läser också: 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons