23 coola pooler som vi verkligen vill ta ett dopp i

23 coola pooler som vi verkligen vill ta ett dopp i

Det finns pooler. Och så finns det pooler. Här är världens 23 mest spektakulära. Simma lugnt!

1. Marina Bay Sands Resort, Ipoh, Singapore

Foto: humblerooster.com

Foto: humblerooster.com

150 meter lång, 57 våningar upp och med Singapores skyline som fond. Det här är onekligen en dramatisk infinity-pool på Marina Bay Sands Resort, för övrigt ofta benämnt som ”det mest spektakulära hotellet i världen”.

2. Hanging Gardens Ubud Hotel, Bali, Indonesien

Foto: freshome.com

Foto: freshome.com

Många är gästerna som väljer hotellet för sin smekmånad. Lugn och avslappnad stämning utlovas med den här hisnande gröna poolutsikten som lockbete. Poolen är den mest fotograferade i världen.

3. The Library, Koh Samui, Thailand

Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

En finurlig arkitekt kom på att färga boutiquehotellets pool röd på botten. Innovativt och snyggt. Hotellet har dessutom goda och chilistarka luncher.

4. Gold Energy Pool, St. Regis, Lhasas, Tibet

Foto: voyagevixens.com

Foto: voyagevixens.com

Vad sägs om vatten som förvandlas till gyllene mjuka vågor, både varma och med stänk av salt? Fotmassage, en drink vid poolen och utsikt mot anläggningens sjö erbjuds.

5. Chongwe River House, Zambia, Afrika

Foto: legattolifestyle.com

Foto: legattolifestyle.com

Vid naturnära floden Chongwe kan du ta ett dopp vid den här poolen, samtidigt som du blickar ut mot den afrikanska stäppens vilda djur.

6. Velassaru Resort, Maldiverna

Foto: myluxury.it

Foto: myluxury.it

Kom ut från din bungalow eller villa och ta ett dopp i poolen med smaragdblå Indiska Oceanen som närmaste granne. Blicka ut och njut.

7. San Alfonso del mar Seawater Pool, Algarrobo, Chile

shockblast.net

shockblast.net

Den största poolen i världen finns i Chile och är en kilometer lång. Vattnet pumpas in via Stilla havet och filtreras samt behandlas innan det når poolen. Det går till och med att åka jetski eller köra båt däri!

8. Golden Nugget Pool, Las Vegas, Nevada

Foto: Vegastodayandtomorrow.com

Foto: Vegastodayandtomorrow.com

Kul är ledordet för den här poolen. Privata bås, hajtank och en bar för törstiga strupar finns inom nära räckhåll. Det som händer i Las Vegas…

9. The Cambrian, Adelboden, Schweiz

Foto: thecambrianadelboden.com

Foto: thecambrianadelboden.com

På det här wellnesshotellet tar du hand om kropp och själ. Poolen är därför ett av hotellets absoluta lockbeten. Ta dig hit, blicka ut mot de rogivande schweiziska alperna glöm alla bekymmer därhemma.

10. Villas Flamingos, Isla Holbox, Mexiko

Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Foto: Sofia Hadjipetri Glantz

Som balsam för själen efter en hård nordisk vinter. Till denna mexikanska paradisö och sköna pool vill vi återvända igen och igen.

11. Unique Hotel, Skye Pool, Sao Paolo, Brasilien

Foto: cnn.com

Foto: cnn.com

Baren och restaurangen är i fokus här, medan den rödskimrande poolen mest fungerar som snygg utsmyckning. Köp en drink och njut.

12. Alila Villas Uluwatu, Bali, Indonesien

blessthisstuff.com

blessthisstuff.com

Att befinna sig på världens ände känns inte mer på riktigt än här. Havsutsikt, klippor och tre nyanser av blått.

13. The Oberoi Udaivilas, Udaipur, Indien

oberoihotels.com

oberoihotels.com

Vill du simma kungligt? Poolen i spat med den palatsliknande utformningen bjuder onekligen på en majestätisk utsikt över sjön.

14. Belmond Hotel Caruso, Amalfikusten, Italien

stargram.com

stargram.com

Den högsta punkten över staden italienska Ravello finns här. Inte nog med det. Få saker i världen slår att blicka ut över kustlinjen och den romantiska solnedgången i den upphettade poolen.

15. Jumerla Dhevanafeshi Resort, Maldiverna

Foto: cntraveller.com

Foto: cntraveller.com

Ta ett dopp kvällstid och det kommer kännas som om du simmar bland stjärnorna. Alla villor har en egen pool, vilket gör resorten poppis bland par.

16. Katikies Hotel, Santorini, Grekland

Foto: rojaksite.com

Foto: rojaksite.com

Santorini har länge ansetts vara Greklands vackraste ö. Ta dig till den här avskalade och coola poolen i den grottliknande miljön och känn fläkten från det gamla Antiken.

17. Boucan Hotel, St. Lucia

Foto: cntraveller.com

Foto: cntraveller.com

Poolen är 15 meter bred med en hisnande panoramavy över de vulkaniska Pitonbergen. Vill du dessutom beställa drinkar och snacks till din utsikt? Inga problem.

18. Giola Logoon, Thassos, Grekland

qito.com

qito.com

Mer naturlig pool än denna grekiska lagun blir svår att hitta. Den är till och med varmare än Egeiska havet. Den tillhör inget hotell och dess exakta position är ett mysterium. Men hittar du hit kan du räkna med ett närande dopp.

19. Necker Island Resort, Brittiska Jungfruöarna

Foto: phys.com

Foto: phys.com

Högt på Necker Island med palmer, buddhastatyer och havet som granne slappar du skönt i poolen. Ägare till ön? Den excentriske Sir Richard Branson, 64.

20. The Mardan Palace, Turkiet

Foto: funchkins.travel

Foto: funchkins.travel

Inte vilken pool som helst. Denna har en vattengata och små öar inuti där gäster kan sola, bada och äta. För att göra det hela ännu mer extravagant kan nämnas att självaste Leonardo da Vinci designade bron som ansluter den ena sidan till den andra.

21. Purobeach Porto Montenego, Montenego Bay of Kotor

Foto: sandpeoplecommunication.wordpress.com

Foto: sandpeoplecommunication.wordpress.com

Poolen heter Lido Mar och har på bara tre år blivit populärt att använda under bröllop och födelsedagar. Modernt och mosaikt på samma gång – och coolt så det förslår.

22. Banjaran Hot Springs, Ipoh, Malaysia

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

Släpp stressen och slappna av. Malaysias första heta källor är till för att öppna dina sinnen och mjuka upp din kropp i naturnära miljö.

23. Blue Lagoon Geothermal Spa, Grindavik, Island

Foto: entrepreneurialdiet.com

Foto: entrepreneurialdiet.com

Kända geotermiska Blå Lagunen har blivit Islands största turistattraktion. Det gör inte stället mindre intressant för det. Inte nog med att det är sjukt vackert. De blå mineralerna sägs göra under för huden. Så släpp sargen och hoppa i.

FRÅN FÖRSTASIDAN