LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareLasse Holm

Kristian Luuk

Kristian Luuk föddes den 14 juni 1966 i Hägersten, Stockholm, och är en svensk komiker och programledare. Han är bror till Martin Luuk, känd från bland annat Killinggänget. Kristian utbildade sig till civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm, engagerade sig i studentradion och på 90-talet var han med och gjorde radioprogrammet Hassan i Sveriges radio. Han blev programledare för Knesset på ZTV och 1996 fick han egna talkshowen Sen kväll med Luuk på TV4 som sändes fram till 2004. Kristian har även gjort andra talkshows på TV4 och SVT och lett Fråga Lund och Melodifestivalen i SVT. Sedan 2009 är han tillsammans med Fredrik Lindström programledare för På spåret och sedan 2022 leder han även Min sanning, båda i SVT. Han har två barn vuxna barn från ett tidigare förhållande. 2008 gifte han sig med programledarkollegan Carina Berg och fick ytterligare en son, Holger. Efter skilsmässan 2016 fann Kristian 2022 kärleken på nytt i Hanna Eklöf.
 ...Läs mer
Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons