LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bolibompa-Ylva Hällen syns med Kristian Luuk – nu berättar hon

30 nov, 2023 
Ylva och Kristian Luuk
Ylva Hällen blev känd för svenska folket genom sina 20 år på Bolibompa.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om hur livet ser ut idag och om den nära relationen till SVT-favoriten Kristian Luuk.
– Vi lärde känna varandra tack vare programmet, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredrik avslöjar kanalbytet med fästmannen PetterBrand logo
Karl Fredrik avslöjar kanalbytet med fästmannen Petter

I hela 20 års tid var Ylva Hällen, 51, programledare för SVT:s Bolibompa. Men efter att ha börjat skriva böcker som visade sig uppskattas rejält av svenska folket bestämde hon sig för att lämna barnprogramsfavoriten. I en intervju med Hänt berättar hon nu om hur hon från en början hamnade i Bolibompa.

– Det var av en slump. Jag jobbade på krogen då och drömde om att bli konstnär men sen fick jag tips om att Bolibompa hade en audition och jag tyckte det lät kul att se hur det ser ut på tv-huset. Det här var ju år 2000, det är så himla länge sen. Då fick jag jobbet och det var rätt otippat. Men jag insåg att i Bolibompa kunde jag typ göra allt jag älskar att göra. Jag kunde rita, måla, skapa. Man var programledare och skrev sina egna manus så det var bara komma på allt, säger Ylva och fortsätter:

Annons

– Det var en dröm och jag blev kvar i 20 år och gjorde massor av olika program på svt.

Ylva Hällen om relationen till Bolibompa-kollegorna idag

Idag är Ylva tacksam över tiden i Bolibompa som kom att öppna många dörrar.

– Men jag hade jobbat på himla länge, jag älskade att göra tv och gör gärna tv fortfarande men jag behövde vara fri. Jag vill gärna göra olika saker.

Ylva har bland annat skrivit bokserien Ylvania och just nu är hon aktuell med en ny podcast som hon gör med Bolibompa-vännerna Sara Edwardsson, Johan Anderblad och Henrik Ståhl.

– Jag har kontakt med ganska många faktiskt, vi står varandra rätt nära. Jag och Sara som var Supersnälla-silver-Sara, vi delar kontor. Ett litet rum där vi smattrar på med våra idéer.

Okända familjelivet – lyckan över sönerna: ”En panel hemma”

På det privata planet än Ylva mamma till två söner på 17 respektive 19 år.

– Det har varit perfekt för man har som en liten panel hemma. När jag skrev min första Ylvania-bok så var min son Nisse i rätt ålder för den. Så jag brukade läsa på kvällen vad jag hade skrivit och ibland somnade han och då insåg jag att det var värdelöst, säger Ylva.

Annons

Hur känns det att de blivit så pass stora då?

– Det är underbart att de är stora för man kan hänga och göra helt andra saker ihop men samtidigt är det märkligt när ens barn blir så stort för det innebär att man själv har blivit gammal. Det är mest overkligt.

Ylva Hällens relation till Kristian Luuk – sanningen om bilden ihop

Ylva har under de senaste åren medverkat i flera tävlingsprogram som Alla mot alla och På Spåret. Genom sina tre säsonger i På Spåret kom hon att bli nära Kristian Luuk, 57. På Ylvas Instagram syntes de nyligen på middag ihop.

– Vi är jättenära vänner, Kristian och jag vi brukar ses. Vi gör det ganska regelbundet, att vi ses och käkar lunch eller middag och snackar, säger Ylva.

Hur blev ni två så nära vänner?

– Det är nog från På Spåret-tiden, jag var ju med tre år i rad tror jag. Under de åren så hänger man en del och då lärde vi känna varandra. Jag tror dock snarare vi blev kompisar efter de åren, vi var väl kompisar då med men då umgicks vi inte privat. Då var det bara jobbmässigt att man kan gilla någon när man jobbar. Att vi har börjat umgås privat det har skett ytterligare något år efter det, men vi lärde känna varandra tack vare programmet.

FOTO: TT/Instagram

Annons