TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ylva Hällen lämnar SVT – avslöjar sanningen om avhoppet

06 nov, 2018 
Hans & Anna Shimoda
Ylva Hällen lämnar SVT
Efter 18 år på SVT väljer den folkkära programledaren Ylva Hällen att lämna kanalen. I en exklusiv intervju med Hänt avslöjar hon sanningen bakom det drastiska beslutet.
Annons

Det finns med största sannolikhet inte en småbarnsförälder som inte känner igen Ylva Hällen, 46. En älskad och positiv programledare på SVT för populära program som Pomos piano och Minimello med alla toarullsartisterna.

Ylva debuterade i rutan för 18 år sedan och har bland annat varit med i På spåret tre gånger, men nu har hon tagit ett drastiskt beslut; hon har sagt upp sig från kanalen utan att ha ett nytt jobb.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är ett stort steg, jag känner det. Jag går rakt ut i en ovisshet. Jag har inget som står och väntar, men jag kände att nu måste jag göra det, säger Ylva som lämnade in sin avskedsansökan den 1 november.

Hon betonar att det är ingen speciell händelse som fått henne att säga upp sig utan det finns andra drifter och skäl.

– Det är ett ackumulerat behov att att få flyga friare. Jag vill göra fler roliga saker.

Förutom jobbet som programledare och även utvecklare av program på framför allt Barnkanalen med Bolibompa så har Ylva även skrivit flera barnböcker som hon också har illustrerat. Det vill Ylva gärna satsa mer på.

Annons

– Det är klart att jag känner mig rädd, men jag tror jag går igång på det lite grann. Jag har ingen aning om hur det kommer att gå, tiden får utvisa om det här var ett dåligt beslut. Jag är ju ensamstående med två tonåringar så pengarna måste ju komma in. Men det kan inte hända någonting om man inte vågar. Det är läskigt och skithärligt, säger hon och skrattar.

Det är en illa dold hemlighet att SVT inte direkt gör sina medarbetare ekonomiskt oberoende, men det är inte anledningen till att hon nu väljer att sluta.

– Jag gör det inte för pengarna. Visst, det är en viktig del av livet, men tid och kreativ frihet är minst lika viktigt.

Innan Ylva blev programledare jobbade hon på en pub. Något som kanske är en livlina om det kniper.

– Den första artikeln som skrevs om mig när jag hade börjat på tv hade rubriken ”Från ölhak till Bolibompa”. Jag kan ju alltid falla tillbaka på det och skeppa lite bira om jag inte får något jobb, säger hon skämtsamt.

FOTO: Ibl

Annons