LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT byter ut Kristian Luuk som programledare – hon ersätter

30 jan, 2024 
Kristian Luuk är en folkkär SVT-profil med en lång och gedigen karriär.
Men nu ersätts han av Anna Hedenmo.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristian Luuk om framtiden för På spåretBrand logo
Kristian Luuk om framtiden för På spåret

Folkkära tv-profilen Kristian Luuk, 56, har i många år levererat underhållning till svenska folket. Tillsammans med Fredrik Lindström, 59, har vi sett honom programleda SVT:s klassiska fredagsunderhållning På spåret enda sedan 2009.

Men Kristian syns ju även i en hel del andra program. Däribland Min sanning, där programledaren sitter ner för djupa samtal med svenska folkkära profiler.

Kristian Luuk ersätts som programledare – Anna Hedenmos tar över

Under höstens säsong av Min sanning fick vi följa Kristian i åtta olika avsnitt. Då intervjuade han bland andra Christina Schollin, Edvin Törnblom och Edward Blom.

Men efter årsskiftet har en ny vårsäsong satt igång, och Kristian har därmed lämnat över stafettpinnen till kollegan Anna Hedenmo. Det är nämligen så att Kristian och Anna turas om, och delar upp hösten och våren emellan sig.

Så nu får Kristian en liten paus – och ersätts av Anna.

Kristian Luuk om På spåret – då slutar han som programledare

Men hur länge kommer då SVT-profilen egentligen att vara kvar på På spåret? Under senare tid har det börjat spekulerats kring om det faktiskt är dags för ett skifte.

Annons

Till TT har Kristian tidigare sagt:

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa.

I samma intervju fick han följdfrågan om han tror att det kommer uppstå en slags landssorg när den dagen kommer, varpå Luuk svarar:

– Som i så fall kommer hålla i sig ett par veckor. Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”.

FOTO: Karin Törnblom/TT / SVTPlay

Annons