LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristian Luuks dystra besked om Fredrik Lindström efter kritiken: ”Byts ut”

08 dec, 2023 
Linn Seipel
fredrik lindström och kristian luuk i på spåret
I snart 14 år har Fredrik Lindström och Kristian Luuk varit programledare för SVT:s långkörare På spåret.
Men inom kort kan det bli dags för ett byte – åtminstone om du frågar Kristian själv!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här sätter Bianca Kristian Luuk på plats – se klippetBrand logo
Här sätter Bianca Kristian Luuk på plats – se klippet

Kristian Luuk, 56, har tillsammans med Fredrik Lindström, 59, lett SVT:s klassiska fredagsunderhållning På spåret sedan 2009.

Vid tillfället ersatte de legenderna Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg, vilka i sin tur då hade lett programmet i 21 år.

Kristian Luuk om På spåret: Då slutar jag och Fredrik Lindström som programledare

Det verkar onekligen vara kutym att sitta på sin programledarpost länge, om man tackat ja till att leda På spåret! Men på senare tid har det på sina håll tisslats och tasslats om att det kanske kan vara dags för ett skifte. Inte minst Kristian Luuk själv.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa, sade han till TT inför förra årets säsongsstart.

Annons

I samma intervju fick han då följdfrågan om han tror att det kommer uppstå en slags landssorg när den dagen kommer, varpå Luuk svarar:

– Som i så fall kommer hålla i sig ett par veckor. Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”.

Tittarnas kritik mot Fredrik Lindström: ”Sluta tramsa så mycket”

På senaste har dock snarare kommit en del kritik, framförallt mot Fredrik Lindström. Svensk damtidning var först med att uppmärksamma kommentarerna som SVT fått på sin Instagram:

”Duktiga och trevliga deltagare, men Lindström måste ju sluta tramsa så mycket”, skriver en tittare på ett inlägg om programmet.

”Han får ta och lära sig lite nya skämt – 'välkommen till fredagsunderhållning på svt' kör han varje vecka känns det som”, skriver en annan.

På samma inlägg ska dock tilläggas att det finns de som visst uppskattar Fredrik och hans instick.

Hanna Hellquist och Ina Lundström – På spårets nästa programledarduo?

Men kan det vara dags för en ny programledarduo?

Dagens Nyheters Johan Croneman uttryckte åtminstone åsikten nyligen i en krönika, där han utnämnde inga mindre än de tävlande Hanna Hellquist, 43, och Ina Lundström, 40, som det självklara valet.

Men vad som händer inför säsong 16, återstår att se!

FOTO: Bo Håkansson/TT

Annons