BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal

10 feb, 2022 
Ingvar Oldsberg är död.
Den folkkära programledaren blev 76 år gammal.
”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom”, skriver familjen i ett uttalande.
Annons
Ingvar Oldsberg har avliditBrand logo
Ingvar Oldsberg har avlidit

Tv-legendaren Ingvar Oldsberg har gått bort. Ingvar blev 76 år gammal. Han har länge varit en omtyckt programledare för det svenska folket. Under flera års tid fick vi se Ingvar som programledare för TV4:s Bingolotto. Men när programmet firade 30 år i höstas kom nyheten om att Ingvars hälsa svajade och att han därmed inte skulle kunna medverka vid 30-års jubileet. Ingvar Oldsberg ledde Bingolotto under flers års tid men fick sparken av TV4 år 2017, då en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Ingvar Oldsbergs tunga sjukdomskamp

I samband med Bingolottos 30-års jubileum berättade Ingvar själv om sin hälsokamp i en intervju med Expressen.

– Jag har knappt kunnat lämna min lägenhet på drygt ett år. Jag har ont i ryggen, i höfterna och i knäna, det är artros. Jag väntar på operation i höfterna, men i ryggen vågar inte läkarna gå in. Det är ju nerver och annat, sa Ingvar då.

Annons

Trots smärtorna och väntan kring operationen kunde Ingvar hålla sitt glada humör uppe. I samma intervju berättade han också att han nyligen fått sitt andra barnbarn, något som fick honom på bra humör.

– Det är ljuset. Helt fantastiskt.

Familjens uttalande om dödsfallet

Under torsdagen kom den tragiska nyheten om att Ingvar lämnat oss. Det är i ett uttalande undertecknat av särbon Maria och barnen Staffan, Karolina och Viktoria som nyheten offentliggjordes.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett uttalande.

Förutom Bingolotto var Ingvar länge programledare för På spåret. Faktum är att han ledde programmet hela vägen från start 1987 till 2009 då Kristian Luuk tog över. År 2012 fick Ingvar Oldsberg Hederspriset på Kristallen. Till en början var det sportjournalistik och fotbollskommentator som gällde för Ingvar. Men snabbt gled han in på underhållning och tur var väl det, med tanke på vilka fantastiska insatser han gjort inom svensk tv.

FOTO: TT

Annons