Ingvar Oldsbergs bröllopsplaner med Maria Sandeblad

Ingvar Oldsberg Maria Sandeblad

Ingvar Oldsbergs har fortsatta problem med hälsan, men på kärleksfronten går det desto bättre. Nu berättar han om stödet och kärleken från Maria Sandeblad.
Slå på ljud

Det har varit en tuff tid för Ingvar Oldsberg, 75. Under de senaste åren har han haft problem med hälsan, och det verkar inte vara bättre just nu.

I en intervju med Aftonbladet berättar tv-profilen om sina hur han mår i dag.

– Det är inte bra. Nu är det en gubbe i Eskilstuna som eventuellt pratar om att göra en operation av diskbråcket och då får jag ta det som ett första steg och det andra sedan. Detta går ju inte. Jag ramlar här hemma, det bär inte i höfterna och knäna, säger han till tidningen.

Samtidigt säger Ingvar Oldsberg att han ser till att röra sig i områden där han lätt kan ta emot sig så att fallen inte blir ”uppseendeväckande”, som han beskriver det. Under promenader har han dessutom stöd från sin särbo Maria Sandeblad, 58.

Så träffades paret

De träffades för ungefär tolv år sedan när Oldsberg planerade att bygga ut sin dåvarande herrgård. Men affären grusades och istället började de träffas. Först som vänner, men sen utvecklades det till en romans som hållit sedan dess.

– Hennes utstrålning och karisma är enastående. Hon har ett smittande skratt men kan också vara allvarlig. I vårt liv tillsammans delar vi inte bara de glada, utan också de allvarliga stunderna, har Ingvar Oldsberg tidigare sagt till Expressen.

De lever i ett särboföhållande, och någon plan på att flytta ihop verkar de inte ha.

– Det har vi inte funderat på. Eftersom jag har så ont i höfterna så kör jag på sömntabletter och sover fram till 11 eller 11.30 och då är hon redan på jobbet. Jag tycker det är utomordentligt välfungerande. Sedan när hon är klar på jobbet så kommer hon hit, säger han till Aftonbladet.

Bröllopsplanerna

Under en resa till Panama friade Oldsberg till kärleken, och ett bröllop planerades men ställdes in. De har dock övergivit sina ambitioner att gifta sig. Samtidigt verkar det som att det kommer att dröja ett tag. Planerarna från början var att de skulle gifta sig i Havanna på Kuba, och nu när resandet är svårt väljer de att vänta.

– Det handlar om resandet. Kungälv och Limmared som man kan åka till nu är inga genuina bröllopsplatser. Det gäller hitta någon plats med lite mer flärd, miljö och inlevelse. Även om Maria står för flärden så är solsken utomhus inte fel. Och det enda stället vi har palmer i Sverige är i Trelleborg och det är inget alternativ, säger Oldsberg.

Trots att det kanske känns skakigt med hälsan verkar det som att han Ingvar Oldsberg har en klippa att luta sig emot.

– Utan tvekan. Hon har varit ett stöd i flera bemärkelser och det hade inte fungerat utan henne i och med att höften och knäna är så dåliga. Hon är mina stödhjul, det är inget snack om saken. Det är en dröm, säger han om Maria Sandeblad.

Bild: TT

SENASTE NYTT!