Tragiska upptäckten på sonens födelsedag – mammans hjärtskärande ord

Seth Gardiner och Kimberly Archer

Seth Gardiner hade klagat på huvudvärk i flera dagar.
På sin födelsedag fick han mardrömsbeskedet.
– Det enda jag kunde tänka var ”det här kan inte hända, det är hans födelsedag”, säger mamma Kimberly Archer.
0:30

Efter reklamen: Styvmammans känslomässiga tal till styvsonen under bröllopet

(0:30)

Kimberly Archer, 33, från Kilwinning, Skottland, förstod att det var något konstigt med sonen. En vecka innan sin sexårsdag hade sonen Seth Gardiner börjat få problem med balanssinnet och klagade ofta på kraftig huvudvärk.

När hon åkte inte med honom till vårdcentralen sa läkarna att det förmodligen berodde på en bihåleinflammation. Men på Seths sexårsdag förvärrades tillståndet och de fick åka in akut till sjukhus.

Röntgenbilderna visade att Seth Gardiner drabbats av en allvarlig hjärntumör. Tumören hade även orsakat ett slags tryck på hjärnan och han behövde genomgå en akut operation.

Seth Gardiner och Kimberly Archer
Brain Tumour Research / SWNS

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fruktansvärda beskedet: ”Hans födelsedag”

– Det enda jag kunde tänka var ”det här kan inte hända, det är hans födelsedag”, säger Kimberly Archer till Daily Record.

Den 13 november, fyra dagar efter Seths födelsedag, genomgick han en ytterligare operation för att få bort tumören. Därefter följde åtta veckor strålningsbehandling och följdes upp med en cellgiftsbehandling.

I juni 2019 friskförklarades Seth Gardiner. Mamma Kimberly var överlycklig och beskriver det som att hon ”svävade på moln”. Men ett halvår senare kom ett nytt mardrömsbesked.

Seth Gardiner
Brain Tumour Research / SWNS
27-åriga mamman fick dödliga domen – osannolika vändningen

”Var mer eller mindre hans sjuksköterska”

Seth Gardiner hade börjat må dåligt igen och samma dag som sin pappas födelsedag gjorde han en magnetröntgen. Det visade sig att tumören kommit tillbaka.

Mot alla odds lyckades man få bort tumören även den här gången, men tre månader senare kom den tillbaka för en tredje gång. Då fanns det inget att göra.

– Seth kände sig ständigt sjuk. Jag var mer eller mindre hans sjuksköterska och skötte cellgiftsbehandlingen i hemmet, säger Kimberly.

Seth Gardiner
Brain Tumour Research / SWNS

Skolans fina gest: ”En fantastisk sak”

Seth Gardiner dog den 16 maj 2021, endast åtta år gammal. Skolan som han gick på kommer i år att hylla honom under ”Brain Tumor Awareness Month” och elever och lärare kommer bära en hatt för att hedra honom.

– Jag tycker att det är en fantastisk sak att göra för min son. Seth hade bara två symtom och läkarna kunde inte hitta felet. Om det så bara hjälper en person att öka kunskapen om denna fruktansvärda sjukdom så är det värt det, säger Kimberly.

LÄS OCKSÅ: Änkan Helen, 44, har drabbats av dödlig cancer

LÄS OCKSÅ: Breya Ward, 7, överlevde mirakulöst cancern

Foto: Brain Tumour Research / SWNS

SENASTE NYTT!