Ström bästa svenska efter spurt: Väldigt nöjd

Ström bästa svenska efter spurt: Väldigt nöjd

Linnea Ström från Hovås, Göteborg slår sig ur greenbunkern på det 16:de hålet

Christer Höglund/TT
Alla svenskor gick första rundan över par i Chevron Championship. Men Linnea Ström kunde i alla fall glädja sig över hur hon hämtade sig från sin mardrömsstart.
– Jag är väldigt nöjd med hur jag lyckades vända rundan, säger göteborgskan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linnea Ström och Maja Stark är högst upp i resultatlistan av de fem svenskorna, båda ett slag över par efter 18 hål på The Club at Carlton Woods.

Att de är bäst trots att de bara delar 51:a plats säger det mesta om vilken halvdassig start Sveriges damgolfare har fått på årets första major. Men för Linnea Ström hade det faktiskt kunnat vara värre, mycket värre.

Redan efter tre hål var 26-åringen fyra över par, efter bogey på ettan och trippelbogey och vattenbesök på trean.

– Det var en väldigt jobbigt start. Efter trean kändes det "oj gud, det här kan bli en jobbig dag". Jag kände mig lite skakig i kroppen och kände inte riktigt att jag var helt där.

"Släppa och gå vidare"

När sedan himlen öppnade sig på vid gavel i Texas fanns inte mycket som talade för att dagen skulle sluta lyckligt för Ström. Men i ösregnet hittade hon spelet och hann göra två birdies innan det blev ett kort spelavbrott för åska.

– Starten var såklart inte den jag hade hoppats på, men det är i de lägena som det är otroligt viktigt att bara släppa och gå vidare. Och jag hade i bakhuvudet att det är en major och en tuff bana, det kommer vara många som har något jobbigt hål under veckan.

Efter pausen blev det två birdies till, innan rundan avslutades med en bogey på 18:e där utslaget träffade ett träd.

– Jag spelade väldigt bra på hålen efter trean, säger Ström, som förra veckan slutade fyra på Hawaii.

Nu har hon sex slag upp till ledande Peiyun Chien, Taiwan.

– Det känns helt okej. Tre dagar kvar att spela och på en sådan här lite tuffare bana. Om det dessutom börjar blåsa upp lite är inte sex slag så mycket.

Stark har hopp

Maja Stark hade lite mer stolpe ut än stolpe in under sin 73-runda. Hon hade en del problem med tempot på greenerna efter att det föll mycket regn på kort tid.

– Jag kan inte vara så sur på det. Ibland är det svårt att veta hur mycket superlångsammare det har blivit helt plötsligt och man får fatta att golf handlar om lite tur också.

23-åringen, på förhand det största svenskhoppet, känner inte heller att hon har spelat bort sig från toppstriden.

Men det finns knappast utrymme för fler rundor över par.

– Spelet kändes ganska stabil och det var inte som att jag hade några megastora missar. Jag tror att det kan bli bra i morgon och +1 är inte jättedåligt. Sex slag upp med tre rundor kvar är ingenting.

Pernilla Lindberg ligger +3 och Madelene Sagström och Frida Kinhult båda +4, i nuläget ett par slag från kvalgränsen.

FRÅN FÖRSTASIDAN