Blackstenius i flygdrama med Arsenal

Blackstenius i flygdrama med Arsenal

Arsenals svenska stjärna Stina Blackstenius. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
När Arsenal skulle flyga tillbaka till London efter helgens Champions League-match i Tyskland var laget med om ett flygdrama. En motor i planet fattade eld på startbanan och laget fick evakueras.
– Jag har inte varit med om något liknande tidigare så det blir lite chockartat så klart, säger Stina Blackstenius till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Arsenal, med svenska anfallsstjärnan Stina Blackstenius och tränaren Jonas Eidevall, hade spelat 2–2 borta mot Wolfsburg i det första semifinalmötet i Champions League i söndags. Men när laget skulle flyga hem på kvällen började ena motorn på flyget att brinna, något som bland annat den tyska tidningen Bild rapporterat om.

Dramat inträffade i den tyska staden Braunschweig och en källa vid flygplatsen säger till tyska tidningen Bild att en eller flera fåglar troligen har flugit in i ena motorn. Det orsakade en hög smäll och därefter har man kunnat se eldsvådor komma ut ur motorn.

Planet evakuerades direkt och ingen ska ha skadas till följd av händelsen.

– Det är klart det var en speciell händelse, jag har inte varit med om något liknande tidigare så det blir lite chockartat så klart. Man var inte beredd på det och det var en viss rädsla kanske. Men i slutändan så gick det bra och det var väldigt odramatiskt också skulle jag säga, säger Blackstenius till Expressen.

Returmötet mellan lagen spelas i London 1 maj. Finalen i Champions League spelas 3 juni.

FRÅN FÖRSTASIDAN