Skandalerna som skakar Bill Gates – detaljerna bakom skilsmässan

Bill Gates och Melinda Gates

Bill Gates inledde en affär, försökte bjuda ut ytterligare två medarbetare och hade nära kopplingar till Jeffrey Epstein.
Nu avslöjar New York Times flera okända detaljer bakom skilsmässan – som ska ha påbörjats av Melinda Gates redan 2019.

Videon kunde inte hittas

Bill Gates och Melinda Gates förhållande har kraschat. Relationen har gått från online till offline. Enligt Melinda Gates går den inte att omprogrammera och i en skilsmässoansökan framkommer det att den är både "trasig" och "bortom räddning".

Skilsmässan, som nu kan bli en av världens dyraste, slog ner som en bomb och det har framkommit uppgifter om att Bill Gates haft minst en affär under det 27 år långa äktenskapet.

Bill Gates

Bill Gates har hamnat i blåsväder.

Jonathan Gibbons

För drygt två år sedan fick Microsoft-styrelsen ett brev från en tidigare medarbetare som skrev att hon hade haft en affär med Bill Gates i början av 00-talet. Styrelsen anlitade en advokatfirma för att starta en oberoende utredning och kort därefter meddelade Bill Gates att han lämnar sin plats för att ägna mer tid åt sina filantropiska åtaganden.

"Det var en affär för nästan tjugo år sedan som slutade i godo. Hans beslut att lämna styrelsen hade inget med det här att göra", säger en talesperson till Wall Street Journal.

Melinda Gates har ansökt om skilsmässa från Bill Gates.

Elaine Thompson

Nya avslöjanden

Nu kommer New York Times med nya uppgifter om att Bill Gates ska ha uppträtt olämpligt på arbetsplatsen och försökt bjuda ut två kvinnliga medarbetare på dejt. Den första händelsen ägde rum 2006, efter att medarbetaren hållit en presentation.

”Om det här gör dig obekväm, låtsas som om det aldrig hänt”, skrev Bill Gates i ett mejl till medarbetaren, enligt tidningen.

Den andra händelsen ska ha ägt rum när Bill Gates var i New York tillsammans med en medarbetare från välgörenhetsstiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation. Kvinnan berättar att Bill Gates sagt att han gärna ville träffa henne och äta middag, vilket även gjort henne obekväm.

Bill Gates koppling till Jeffrey Epstein

Det är oklart om Melinda Gates haft vetskap om Bill Gates försök att bjuda ut andra kvinnor. Däremot ska hon varit missnöjd med flera saker. Bland annat hur allt hanterades när Michael Larson, som förvaltar Bill Gates personliga förmögenhet, anklagades för sexuella trakasserier av en kvinna 2017.

Det slutade med en en förlikning året efter, men Melinda Gates tyckte inte att det hade gått rätt till och startade en oberoende utredning mot Michael Larson. Under utredningen var han tjänstledig, men trädde strax därefter i tjänst igen.

Melinda Gates ska också ha blivit överraskad när det framkom att Bill Gates haft en nära och bra relation med pedofilmiljardären Jeffrey Epstein i flera år. Relationen ska ha fortsatt efter att Jeffrey Epstein dömdes för sex med en minderårig flicka 2013.

Enligt New York Times ska Melinda Gates uttryckt stor oro kring vänskapen.

Samma månad som Bill Gates och Jeffrey Epsteins vänskap uppmärksammades i media 2019 anlitade Melinda Gates skilsmässoadvokater. Det är dock oklart om det finns något samband.

Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein hittades död i sin cell i augusti 2019.

TNS

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

LÄS OCKSÅ: Världens dyraste skilsmässor – Elin Nordegren med på listan

LÄS OCKSÅ: Så mycket kan Melinda Gates få från Bill Gates – oväntade skilsmässan efter 27 år

LÄS OCKSÅ: Bill Gates och Melinda har tre barn – så ser de ut och detta gör de idag

Foto: TT / Jonathan Gibbons, TT / Elaine Thompson, TT / TNS

FRÅN FÖRSTASIDAN