Så överlever 6-barnsmamman sin vardag: ”Badar inte varje dag”

Sexbarns-mamman får utstå kritik för sina tips och råd.

Foto: INSTAGRAM

En sexbarns-mamma har hamnat i blåsvädret.
Constance Hall berättar hur hon tar hand om sin stora familj – och genvägar som går att ta.
Hon badar bland annat inte sina barn fler än tre gånger i veckan.
– Fint, lukta skit då och gå till skolan med dig, berättar sexbarns-mamman Constance Hall.

En australiensisk bloggare har hamnat i blåsväder efter att hon berättat hur hon tar hand om sina sex barn. Constance Hall som har ett halvt fotbollslag att ta hand om varje dag, gav tips och råd til läsarna hur hon har hand om sin stora familj. Men några av Constance Hall råd och genvägar har upprört rejält.

Hon avslöjar sina råd till Mamamia, under rubriken ”Så överlever hon”. Constance Hall, som bor i Perth, Australien skriver att bland annat att den värsta delen av måltiden är diskningen.

– Ät med era händer … Jag tar ofta fram gigantiska mängder grönsaker och skivade charkuterier på två tallrikar, förklarar sexbarns-mamman som helst av allt vill undvika disk.

Australiensiska mamma: ”De dödar dem inte”

Hon menar att lätta, billiga och enkla måltider, som ”picnic dinners” stökar undan sina hungriga barn. Det gäller att bara få det gjort och måltiden ur vägen, berättar den australiensiska mamman.

– De behöver inte bada, eller duscha varje dag. De kan ganska ofta skippa den delen av rutinen om det får alla barn klara. Jag är såhär: ”Fint, lukta skit då och gå till skolan med dig”, tillägger Constance Hall.

Hon berättar även att hon inte badar sina barn varje dag. Något som fått starka reaktioner. Hon menar att inte bada barnen varje dag ”dödar dem inte”.

SE KLIPPET Flickvännen chockas av soldatens drag

Ger ”kontroversiella” råd till sina följare

Att ha sex barn innebär mycket tvätt, vilket många föräldrar till färre barn också insett. Dessutom kan det vara svårt att hålla koll på vilka kläder som ska till vem.

Här ger Constance Hall sitt råd till familjer med flera barn: Ha hinkar i olika färger som varje barn får lägga sina kläder i. Varje barn får en egen hink, på så vis kan man hålla reda på vems kläder som är vems. Om kläderna ska bli vikta eller strukna, får barnen göra det själv, berättar hon.

Constance Hall har fler råd, några mer radikala än andra. Hon berättar att hon har en ”check-out time”, en tid då hon stämplar ut som mamma. Hennes tid är 19:30. Efter det får barnen göra som de vill. Gå och lägga sig, eller leka vidare tills de tröttnar. Det är upp till barnen att bestämma.

– Då är jag inte längre er mamma. Jag är inte här. Jag är inte eran slav. Jag är endast en staty av den kvinna som torkade er i rumpan för en timme sedan, men nu sippar jag på ett glas vin och pratar i telefon med min syster, berättar Constance Hall.

Hennes tips och råd har upprört rejält. I ett inlägg på Facebook skriver Constance Hall om responsen på artiklen.

”Kalla mig lat. Kalla mig för en sluskmorsa. Men när du har sex barn som lever under samma tak, så kommer du inse att du inte kan ge de samma liv, som om du bara hade ett barn. Sluta ägna er åt skit – och gör istället saker som faktiskt betyder något”, svarar Constance Hall kritikerna.

LÄS OCKSÅ: Inga-Lill, 87, kan ÄNTLIGEN träna igen efter pandemin: ”Fick en chock”

LÄS OCKSÅ: Ny upptäckt: Forskare tror sig hittat gen som SKYDDAR mot övervikt

Foto: INSTAGRAM

Senaste nytt