Kjell var inte Sølvis riktiga pappa – chockbeskedet efter hans död

Sølvi Strifeldt

Sølvi Strifeldt pappa Kjell avslöjade aldrig sitt livs största hemlighet.
Först när han dog fick hon reda på sanningen.
– Jag tänkte att mamma tappat det, att hon blivit senil, säger Sølvi till kk.no.
0:23

Efter reklamen: Ska strö ut pappans aska – får allt i ansiktet

(0:23)

”I dag skulle pappa fyllt 82. Han var en stor man. Idag vet jag att han var en ännu större man än jag visste. Han tog sin största hemlighet i graven. En hemlighet som han behöll så väl att jag aldrig visste att jag aldrig var hans riktiga dotter. Han lät mig veta att jag var älskad”.

Den 20 november 2020 delade den norska sminkösen Sølvi Strifeldt med sig av en livsomvälvande händelse på Facebook. Året innan hade hon fått veta att pappa Kjell, som tagit hand om henne i 51 år, inte var hennes riktiga pappa.

Än i dag minns hon åkturen hem till sin mamma, och hur mamman hade uppträtt konstigt och inte varit sig själv. När Sølvi frågade hur det var med henne kom sanningen fram och den livslånga lögnen spilldes ut.

Sølvi Strifeldt

Sølvi Strifeldt fick veta att pappa Kjell inte var hennes pappa först efter att han dött. Nu delar hon med sig av det chockartade beskedet: ”Han lät mig veta att jag var älskad”, skriver hon på Facebook.

Facebook

Mamman avslöjade allt: ”En chock”

– Då började hon berätta. Att min pappa Kjell inte var min pappa. Jag skrattade bort det. Jag tänkte att mamma tappat det, att hon blivit senil. ”Nej, det är sant”, sa hon. Jag bara skrattade och skrattade och kunde inte ta det på allvar. Det var en chock. Jag kunde inte ta in det. Där och då var allt både överväldigande och lite läskigt, jag vågade inte fråga efter detaljer, säger hon till kk.no.

Jims dotter adopterades bort mot hans vilja – mötet efter 35 år

Hon sov på saken. Dagen efter bestämde hon sig för att ta sin mamma på allvar och konfrontera henne. Då kom nästa chock: Sølvi hade även två halvbröder. Medan chockbeskeden avlöste varandra, berättade mamman att hon som ung haft en kort relation med en man vid namn Per.

Relationen tog slut när mamman fick ett nytt jobb i en annan stad. Strax efter flytten fick hon reda på att hon var gravid. Eftersom Sølvis mamma och Per hade haft älskog var det helt glasklart att han var pappa till barnet i hennes mage.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sølvi Strifeldt

Sølvi Strifeldt konfronterade sin mamma efter chockavslöjandet. ”Jag tänkte att mamma tappat det, att hon blivit senil”, säger den norska sminkösen.

Facebook

Sølvis ärliga ord efter beskedet: ”Då kanske...”

I samma veva träffade Sølvis mamma en ny kille vid namn Kjell. Han brydde sig inte att kvinnan i hans liv väntade barn med en annan man. Han ville gifta sig med sitt livs kärlek och uppfostra barnet som om han vore dess far.

Och så blev det. Sølvi fick en trygg barndom, en trygg uppväxt och en pappa som älskade henne oavsett vad. I dag är både Kjell och Per döda, men Sølvi grämer sig inte för att hon inte fick växa upp med sin biologiska pappa. Vad spelade det för roll när Kjell varit så fantastisk?

– Jag är glad att jag fick reda på det först i vuxen ålder. Som barn eller tonåring tror jag att det hade varit svårare. Då kanske identiteten hade känts mer splittrad. Jag har levt ett väldigt bra liv. Jag tror att det har gjort det här till en lycklig historia. Jag har inget jag klandrar någon för.

Kjell och Sølvi Strifeldt

Kjell tog hand om Sølvi Strifeldt – men bar samtidigt på en stor hemlighet. Hemligheten tog han med sig till graven.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Övergivna barnet var sonens biologiska syster

LÄS OCKSÅ: Jono adopterades bort av föräldrarna – tyckte han var för ful

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!