LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson 2020: Så gick det sen för finalisterna

24 maj, 2020 
Joni Nykänen
Christoffer Willén, Julia Franzén, Michael Björklund, Priya Svang, Clara Henry, Kristove Rueda, Mattias Pettersson och Jani Jokinen i Robinson 2020.
Hur gick det sen för alla deltagare i Robinsons finalvecka? Här berättar de själva!
✔︎ Vann Robinson – sen väntade helvetet: ”Jättetung smäll”.
✔︎ Hon startade sexryktet på ön – som nu bekräftas.
✔︎ Drabbad av livskris och kärlekskrasch: ”Är fortfarande nere”.
✔︎ Slår tillbaka efter hatet – svarar i affekt.
✔︎ Efter alla kärleksrykten och bråk – så är relationerna i dag.
Annons

Här berättar alla åtta finalister – Julia Franzén, Kristove Rueda, Clara Henry, Michael Björklund, Christoffer Willén, Priya Svang, Mattias Pettersson och Jani Jokinen – om livet efter Robinson. Och avslöjar smaskiga detaljer som tittarna inte fick se.

Jani Jokinen i Robinson 2020.
Jani. Foto: TV4.

✔︎ Jani Jokinen avslöjar fusket med Clara Henry

När Jani Jokinen, som kom in i Robinson som joker, åkte ut först av alla under finalveckan kollapsade han efter en tävling. Då vägde han 57 kilo och hade gått ner elva kilo under sin tid på ön.

– Kroppen orkade inte med den extrema svälten, säger han.

Bästa minnet från Robinson?

– Den gången när jag och Ragnar tog första platsen i en tävling. Jag hoppade som ett litet barn efter det, säger han om pristävlingen där han och Ragnar Westberg Martinez vann över Clara Henry och Christoffer Willén.

Annons

Sämsta minnet?

– Sämsta minnet är när jag höll på att kollapsa fullständigt när jag åkte ut. Jag pressade min finska sisu så långt jag bara kunde, säger han.

Idag väger Jani ungefär 65 kilo. Alltså lite mindre än vad han vägde när han kom till Robinson-ön.

– Första gången jag tömde tarmen på ön var efter 19 till 20 dagar. Det visar att jag åt alldeles för lite, säger han.

Den senaste tiden har Jani ägnat mycket tid åt att jobba med sociala medier och att svara på folks frågor om Robinson. Jokinen driver ett filmföretag, men corona har i stort sett lamslagit branschen, så han har ägnat sig åt bokföring.

Hur är relationen till övriga deltagare?

– Jag tycker den är bra. Jag är inte arg på någon. Även om vissa ville ha mig utröstad, som Julia och Priya, så är jag inte arg på dem.

Jani Jokinen och Julia Franzen i Robinson 2020
Jani med Julia.

Hur är det med kärleken?

– Det finns ingen. På kärleksfronten går det uselt. Även om det har funnits rykten om mig och Julia så var det aldrig något. Julia är helt fantastisk, men inget hände mellan oss.

Annons

Blir du uppvaktad via sociala medier?

– Ganska få dejtingförslag eftersom de som skriver till mig är främst barn. Jag har blivit en barnfavorit.

Framtidsplaner?

– Mitt mål är att vara med i andra program. Jag vill satsa hårt på att synas i media och tv. Jag har fått smak för det. Ett stort mål är att göra en långfilm.

Jani får ofta frågor om vad som hände när han var fastkedjad med Clara Henry. Något som TV4 inte visste var att han kunde slinka ur handbojorna.

– Det hade inte produktionen räknat med. När teamet försvann och nattvakten inte längre var där så tog vi loss oss själva. Clara sov i maktens boning och jag i lägret, säger han och förklarar att de kedjade fast sig själva till varandra innan teamet dök upp på morgonen igen.

– Vi smög tillbaka till lägret som om vi skulle ha suttit fast vid varandra hela tiden.

 

Namn: Jani Jokinen

Ålder: 36

Bor: Motala

Yrke: Driver eget filmbolag

Familj: Singel. Mamma, pappa och syster.

◼️ ◼️ ◼️

 

Julia Franzén i Robinson 2020.
Julia. Foto: TV4.

✔︎ Julia Franzén vill dejta en kille som Bingo Rimér

Julia Franzén, som slutade delad sexa ihop med Kristove Rueda, bor tillfälligt i Sverige eftersom hon just nu inte kan återvända till Los Angeles på grund av coronakrisen.

Annons

Bästa och sämsta minnet från Robinson?

– Bästa är alla kvällarna när vi satt vid stocken på stranden och hade det mysigt. Sämsta minnet var första natten efter sammanslagningen. Det ösregnade och jag sov för första gången själv utan Kristove för han sov med Clara i maktens boning. Då saknade jag honom.

Hur ser ditt liv ut idag?

– Väldigt bra. Jag är fast i Sverige på grund av corona och bor hos Priya i Göteborg men ska flytta till Stockholm och vara där tills jag kan lämna landet. Det är bra att vara i Sverige för jag har kunnat komma igång med min Youtube-kanal. Jag har fått tid till att göra det, säger hon, och konstaterar att hon har kunnat börja tjäna pengar på sina sociala medier efter Robinson.

Relationen till de övriga deltagarna?

– Jag har bäst kontakt med Priya och Kristove, säger Julia och förklarar att hon och Kristove har en djup vänskap.

– Vi älskar verkligen varandra. Men vi är inte tillsammans. Hade han varit några år yngre och vi varit i samma stadie i livet så skulle det ha blivit något, tror jag.

Kristove Rueda och Julia Franzén i Robinson 2020.
Kristove och Julia. Foto: TV4 & Privat.

Framtidsplaner?

– Jag vill bo i Los Angeles och starta ett hälsocenter inom psykisk och fysisk hälsa. Så att man kommer ut som en ny människa.

Annons

Hur ser det ut på relationsfronten?

– Jag är väldigt redo att börja dejta. Kanske till och med en svensk kille om han är som Bingo Rimér. Han är så rolig. Men helst vill jag ha en amerikansk personlighet. Jag vill verkligen ha barn och familj snart och ska frysa in mina ägg efter sommaren, säger hon och konstaterar att hon blir ständigt uppvaktad av män på sociala medier.

– Jag skulle kunna ha mitt eget Bachelorette, säger hon och skrattar.

Hur mådde du när du kom hem?

– Jag saknade ölivet när jag kom hem. Allt var så problemfritt där. Det tog ett halvår innan psykologen ringde oss. Tycker det är riktigt dåligt! När doktorn väl hörde av sig var det för att höra hur vi mått för att veta det till nästa säsong – inte för att hjälpa oss, säger hon och konstaterar att de som ville kunde ha kontaktat psykologen. Men hon tycker att psykologen borde ha ringt deltagarna och inte tvärtom.

Robinson-Julia Franzén med Paris Hilton i LA 2012.
Julia med Paris Hilton i LA 2012. Foto: Privat.

Julia förklarar att hon fått många kommentarer som handlar om hennes utseende på Instagram. Att det blir en krock mellan hennes utseende i Robinson och stilen som hon har i sitt vanliga liv.

Annons

– Många har fördomar gentemot mig eftersom min personlighet inte matchar mitt utseende. Jag är väldigt obrydd i min personlighet men älskar att bry mig om det yttre. Vissa som har gått in på min Instagram i samband med Robinson blir besvikna på vilket glammigt liv jag lever. Men herregud, jag är exakt samma person som de lärde känna i Robinson. Det är bara att jag råkar tycka att annat är snyggt. Det är så idiotiskt, och jag vill säga ifrån.

Julia var för övrigt den som bekräftade sexryktet som startades av Clara Henry. Julia väljer nu att avslöja fler saker som tittarna inte har fått se i Robinson.

– Det var ett bråk mellan en deltagare och en i filmteamet. Så allvarligt att personen kastade sin utrustning i marken och skrek. De högsta från produktionen kom till stranden och pratade med deltagaren efter detta, säger Julia.

Hon berättar också om en båtkrock som ägde rum i början av Robinson-inspelningen.

Annons

– Det var en jättehemsk krock i första avsnittet när vi ska åka med båt emot varandra. Istället för att svänga precis när vi är nära varandra så krockar vi. Cruise Ferreira satt på kanten och flög nästan av. Jag tror att Angelica skadade en axel, säger hon.

Detta är något som Mattias Pettersson tidigare har berättat om för Hänt Plus. Julia avslöjar också att flera deltagare stal mat från andra öar.

– Vi var riktiga rövare. Efter öråden så gick vi i ett led till båten. De som gick sist stal med sig papaya från den ön och det fick man verkligen inte göra. Sedan stal vi mat utanför gränserna där vi inte fick gå, säger hon och berättar också:

– Innan Robinson, på hotellet, gick jag och Mattias in på varandras rum och pratade hela tiden. Vi fick varken umgås eller prata. Men vi umgicks hela tiden. Så vi var bundisar när Robinson satte igång. Det var jättekul.

Robinson-Julia Franzén till vardags.
Julia Franzén till vardags. Foto: Privat.

 

Namn: Julia Franzén

Ålder: 29

Bor: Los Angeles

Yrke: Personlig tränare och influencer

Familj: Singel

Annons

◼️ ◼️ ◼️

 

Kristove Rueva i Robinson 2020.
Kristove. Foto: TV4.

✔︎ Kristove Rueda: ”Ren och skär glädje när jag åkte ut”

Hypnotisören Kristove Ruedas Robinson-äventyr tog slut under finalveckan.

Bästa minnet från Robinson?

– Brevet från mina döttrar.

Sämsta minnet?

– Den fysiska mattheten i kroppen och dessutom att behöva prestera i tävlingar när man kände så.

Är det någon skillnad i livet före och efter Robinson?

– Det är så mycket lärdomar från själva övistelsen om mig själv. Hur jag reagerar och agerar på trötthet. Det är fina minnen av att vara frånkopplad från allting. Nu får jag känna hur det är att vara lite mer offentlig person. Många är väldigt intresserade av välmående och det som jag sysslar med.

Annons

Framtidsplaner?

– Att fortsätta sprida välmående genom utbildningar och sessioner.

Hur mådde du när du kom hem?

– Förhållandevis bra. Kroppen återhämtade sig väldigt fort. Rent psykiskt mådde jag fantastiskt bra. Eftersom jag jobbar med stress och liknande så mådde jag extremt bra och jag är förvånad över hur fort kroppen återhämtade sig, säger Kristove som gick ner elva kilo under sitt Robinson-äventyr och återhämtade sig efter tre veckor.

Hur ser det ut på relationsfronten?

– Kärlek finns.

När det stod klart att Julia och Kristove hade åkt ut så var han så glad över att ha kommit långt i tävlingen att han kände lycka.

– Anders fick säga till mig att inte se så glad ut eftersom jag hade åkt ut. Men jag var så tacksam över alla insikter. Det var ren och skär glädje. Även om jag på ett sätt hade velat vara kvar, säger han.

Deltagarna som han håller kontakten med är Julia, Christoffer och Clara.

Annons

 

Namn: Kristove Rueda

Ålder: 46

Bor: Kisa

Yrke: Hypnotisör

Familj: Mor, far, bror och två döttrar.

◼️ ◼️ ◼️

 

Mattias Pettersson i Robinson 2020.
Mattias. Foto: TV4.

✔︎ Mattias Pettersson om frostiga relationerna

Mattias Pettersson röstades ut från Robinson, men tog sig tillbaka via Gränslandet. Efter att ha kommit tvåa på plankan slutade han femma i finalen efter att ha åkt ut i ett ö-råd.

Bästa och sämsta minnet från Robinson?

– Bästa var tacokvällen. Det sämsta var när jag ramlade av plankan.

Hade du spelat annorlunda om du hade vetat att det var ö-råd i stället för tävling?

– Jag trodde att det skulle vara tävlingar hela vägen. Annars hade jag gjort annorlunda och inte skrikit på Micke efter hans och Christoffers fuskgrej. Men jag har spelat bordtennis hela mitt liv, där man spelar om bollen om den tar på kanten eller på handen, så har jag så himla svårt för fusk. Det slog slint i skallen på mig.

Annons

Hur var din relation med Christoffer och Micke efteråt?

– Både Micke och Christoffer, ja alla, riktade det mot mig. Som vanligt. Det var ju inte jag som fuskade, men så fort jag gnällde fick jag skit. Så var det från dag ett. Det var pakten med Nina, Josefina, Raymond och Fabian som började snacka skit om mig och det bara fortsatte. De skulle sänka mig. Och de fick med sig vissa andra också.

Hur är din relation till övriga deltagare?

– Jag snackar med Julia, Priya, Jani, Katarina, Clara, Cruise och Angelica. That’s it. Några kommer jag inte överens med.

Robinson-Mattias Pettersson med sina söner.
Robinson-Mattias med sina söner Andeas och Daniel. Foto: Privat.

Har TV4 framställt dig rättvist?

– Jag har framställts som den jag var där. Men jag är inte sån hemma. Hemma är jag mer skämtsam och garvar mycket. På ön var jag mer allvarlig och det tog hårt på mig med så lite mat. Många tyckte att jag var tjurig och det kan jag förstå.

Annons

Det fokuserades mycket på din vinnarskalle och att du blev galen vid förluster.

– När jag var sex år och började spela bordtennis var jag inte rolig för mina föräldrar. Jag var en skitunge som skrek och kastade racketar när jag förlorade. Alla föräldrar trodde att det var något fel på mig. Det där har tyvärr följt med mig även i vuxen ålder. Samtidigt – jag var ändå bland de bästa i Sverige på bordtennis. Jag hatar att förlora och påminner lite om bandyspelaren Pelle Fosshaug.

Framtidsplaner?

– Efter ett helt liv som säljare har jag sadlat om. Jag har mark och tomter i Motala och ska bygga en stugby som jag ska hyra ut veckovis på sommaren. Sen har jag en idé till, men det kan jag tyvärr inte gå ut med.

Vill du rida på kändisskapet eller återgå till anonymitet?

– Jag har gjort Robinson för att vinna och klara av utmaningen. Att synas och höras skiter jag fullständigt i. Jag gör inga live-sändningar på sociala medier. Det ska bli skönt när Robinson är över.

Annons

Hur mådde du när du kom hem?

– Superbra. Jag hade gått ner 16 kilo, men åt som en häst och tog ikapp det på nån månad.

 

Namn: Mattias Pettersson

Ålder: 51.

Ort: Motala

Yrke: Egen företagare

Familj: Sönerna Andreas, 24, och Daniel, 21

◼️ ◼️ ◼️

 

Christoffer Willén i Robinson 2020.
Christoffer. Foto: TV4.

✔︎ Christoffer Willén om fina relationen med Clara

Skådespelaren Christoffer Willén kom in som joker och allierade sig med en annan joker, mediaprofilen Clara Henry. Han såg ut att ligga bra till på slutet, men i sista ö-rådet inför finalen röstades han ut och slutade fyra.

Inom kort kommer han att synas i en gästroll i Morden i Sandhamn och en historisk dramadokumentär i TV4 som kommer i höst. Dessutom kommer han att synas i reklam, förklarar han i en live-video där han och Clara Henry svarar på följarnas frågor.

Annons

Bästa minnet från Robinson?

– Det var något som inte kom med i klippningen. Det var när du (Clara Henry, Reds anm.) och jag blev livrädda för spindeln när vi skulle bygga vårt eget läger. Tv-produktionen ber oss och Jani att provligga vår lilla hydda. Då kommer det en orange och svart spindel som var så vidrig. Du skriker och jag skriker ännu värre och springer ut från hyddan, säger Christoffer i live-videon med Clara Henry.

När Hänt pratar med Christoffer ger han ytterligare ett fint minne:

– När jag och Clara hade spa-grejen på stranden och fick schampo och balsam.

Sämsta minnet?

– Immunitetstävlingen där vi var bakbundna och fick kräla i sanden.

Hur är relationen med Clara Henry? Ni har umgåtts även efter Robinson.

– Vi klickade bra från första början och är fortfarande väldigt bra vänner. Vi hänger säkert en gång i veckan, hon är en fantastiskt bra tjej. Jag är väldigt glad över att ha träffat henne i Robinson.

Annons

Men är det bara vänskap mellan er?

– Ja, det är bara vänskap mellan oss.

Hur är relationen till övriga deltagare?

– Man hänger mer med vissa än andra. Jag och Fabian pratar titt som tätt. Jag och Nina har setts. Raymond och jag har lunchat. Överlag har jag god relation med alla från programmet.

Hur mådde du när du kom hem?

– Jag mådde bra, men det tog ett tag att justera sig. Allt var så intensivt på ön. Vad hände egentligen? Men efter ett par veckor var jag tillbaka i vanliga rutiner. Min fantastiska pappa mötte mig på Arlanda med en låda med fyra kokosnötter. Sen stack vi till Hemköp och så sa han: ”Fyll vagnen med vad du vill”. Jag behövde inte köpa mat på tre månader efter det.

Framtidsplaner?

– Jag fortsätter nöta på med frilansbusinessen i Stockholm. Sommaren tillbringas i Ystad. Och när Coronatiderna har lättat kommer jag försöka ta mig in på film- eller teaterskola i London, LA eller New York. Sen hoppas jag få ett par fantasyromaner utgivna via ett förlag.

Annons

Willén ger också sin syn på omständigheterna när han viskade det rätta svaret i Michael Björklunds öra under en avgörande tävling.

– Det var inte planerat överhuvudtaget. Micke kom till mig innan tävlingen och förklarade vädjande att han inte bara är dyslektiker utan även har dyskalkyli, så han kan inte räkna ihop siffror. Så han frågade mig om jag kunde hjälpa honom med det. Jag tyckte att det var en självklarhet att hjälpa Micke eftersom han alltid hjälper alla andra. Eftersom det är ett medfött fel tyckte jag att det vore orättvist om han åkte ut på grund av något sånt.

Vissa anser att det var fusk. Hur ser du på det?

– Det rör mig inte i ryggen. Det hade varit en grej om Kristove eller Julia, som åkte ut, inte tyckte att det var okej. Då hade jag förstått deras reaktion, även om det fortfarande inte hade varit fusk. Men alla andra, exklusive Mattias, kom fram och sa hur fantastiskt fint det var. Alla unnade Micke. Och det var inte emot regelboken. Då hade produktionen sagt till, om det inte var tillåtet.

Annons

Har du något att berätta som tittarna inte har fått se i tv?

– Vi var på lilla ön och svalt i fem dagar innan vi kom in, men det är ju klippt som att vi var där i en halvtimme. Folk verkar ha blivit upprörda över att vi inte var där lika länge som de andra.

 

Christoffer har efter intervjun varit flitig med att uppdatera sina Instagramföljare på vad som händer i hans liv. Han har bland annat avslöjat att han skrivit på för en agentur och även hintat om framtida skådespelarprojekt.

 

 

Namn: Christoffer Willén

Ålder: 28

Bor: Stockholm

Yrke: Skådespelare

Familj: Singel

◼️ ◼️ ◼️

 

Priya Svang i Robinson 2020.
Priya. Foto: TV4.

✔︎ Priya Svang drabbad av kärlekskrasch och livskris

Priya Svang har gjort succé i Robinson och slutade delad tvåa med Clara Henry. Men efter det tropiska äventyret har hon drabbats av en livskris och ett uppbrott.

Annons

Bästa och sämsta minnet från Robinson?

– Bland det bästa är när jag får fördelen under finalveckan. Det var det bästa som kunde hända som gav mig gnistan och känslan att jag kunde ta detta. Sämsta minnet är att matbristen och svälten började tära på en mot slutet.

Hur ser ditt liv ut idag jämfört med före Robinson?

– Jag har samma jobb på förskolan. Nu efteråt vill jag göra andra grejer efter att jag har klarat Robinson. Jag känner mig så uttråkad på mitt jobb, jag vill göra roliga grejer. Jag skulle vilja vara programledare för Sommarlov eller skriva låtar.

Hur är din relation till övriga deltagare?

– Julia bor hos mig tillfälligt så vi umgås hela tiden. Hon och Mattias är mig närmast.

Framtidsplaner?

– Ett annat jobb och ha familj.

Har du synpunkter på kanalens klippning?

– Nu mot slutet började de visa hur jag är, och att jag kommenterar allt. Men jag har egentligen varit sådan hela tiden. Det är bara så att de har visat så kort om mig att jag uppfattas som gnällig eller väldigt hård. Det känns som att det är lite uträknat. Först klippte de mig tråkigt, men nu börjar man känna mig.

Annons

Hur mådde du när du kom hem?

– Första veckorna mådde jag väldigt bra för att jag var så stolt över att det gick bra. Jag var som på moln. Sedan har jag haft det jobbigt psykiskt eftersom jag har haft det tråkigt. Jag har inte tyckt att det hänt något. Sedan kom corona och man blir knappast upplyft. Jag har varit uttråkad. Problemet är nog att jag behöver byta jobb eftersom jag har varit på samma ställe sedan jag tog studenten.

Är det en kris?

– Ja, det tror jag att det är. Något måste jag göra, som att utmana mig själv.

Hur ser det ut på relationsfronten?

– Jag träffar inte någon. Jag hade en relation när jag kom hem från Robinson som var strulig. Det var för mycket bråk och det är slut nu. Det har varit mycket nedåt. Så jag hoppas det går uppåt snart, säger hon och konstaterar att uppbrottet också har påverkat måendet.

– Det tog slut för tre månader sedan. Men det känns inte som att det var så längesen eftersom jag fortfarande är nere.

Annons

Finns det något som du kan berätta som tv-kamerorna har missat?

– Jag tycker inte att tittarna får se något om hur vi jobbar i lägret. Jag och Mattias gick på upptäcktsfärder och upp på toppen av berget på sydstranden. Det var helt magiskt och som i en film. Alla de fina minnena saknas. Där det inte är tjafs och bråk.

 

Namn: Priya Svang

Ålder: 27

Bor: Mölndal

Yrke: Förskollärare

Familj: Singel

◼️ ◼️ ◼️

 

Clara Henry i Robinson 2020.
Clara. Foto: TV4.

✔︎ Clara Henry berättar om tittarnas hat

Clara Henry kom in i Robinson som joker, ihop med Christoffer Willén och Jani Jokinen, och slutade delad tvåa ihop med Priya Svang. Claras och Christoffer personkemi klickade när de lärde känna varandra i Robinson. De två har fortsatt att umgås efter inspelningarna, men Clara förklarar liksom Christoffer att de bara är vänner.

Annons

– När du är här i stan så ses vi minst en gång i veckan. Det var så skönt att ha en som var typ ens bästa polare. Du hjälper mig och jag hjälper dig och så är det inget snack, säger Clara Henry i en live-video på Instagram där hon svarar på följarnas frågor tillsammans med Christoffer Willén.

I samma video förklarar Clara Henry att hon kommer att programleda ett program i SVT i höst.

– Det handlar om fysiska utmaningar och mental träning, säger hon på Instagram.

Clara Henry och Christoffer Willén har fortsatt att umgås även efter Robinson 2020.
Clara Henry och Christoffer Willén har fortsatt att umgås även efter Robinson 2020. Foto: Instagram.

Bästa minnet från Robinson?

– Det är när du och jag är i maktens boning och hittar en perfekt stock och då tänker jag att kunna sitta och få stöd för rumpan när man uträttar sina behov. Det var tacksamt. Perfekt bajsstock. Jag uträttar mina behov och tänker att stocken är av bra virke och kan eldas upp. När jag lyfter upp den är den ihålig och när jag tittar ner i den ser jag något med åtta ben, säger hon i live-videon på Instagram och konstaterar att de fångade landkrabban som gömde sig i stocken och åt upp den.

Annons

Clara Henry var för övrigt den som efter Robinson satte igång sexryktet på ön. När hon gästade Youtube-serien Paradrätten med Sofia Dahlén berättade hon om en intim spaning hon gjort.

– Absolut utan att hämna några namn så var det ju två personer som hade en extremt sexuell energi tillsammans som en gång – säkert ett flertal gånger – men som jag en gång såg försvinna ut i skogen och som sa att de skulle samla ved. Och sen efter en timme kommer den ena tillbaka, tomhänt. Och ungefär fem minuter senare kommer den andra tillbaka, tomhänt. Ryktet bekräftades senare av Julia Franzén.

Efter Robinson har Clara Henry tvingats utstå näthat. Under finalveckan skrev hon på Twitter:

”Nä nu är jag så jäkla less på att ta åt mig av allt som alla Kenneth och Vickan och Annelie skriver om att jag är ovärdig och har dryg attityd i Robinson. Har ju för fan skrattat mig genom hela säsongen?”.

I nästa tweet fortsatte hon:

Annons

”Sorry för tweet skriven i total affekt men det var längesen jag fick så här mycket hat. Lite ovan att behöva hantera sånt. Det går över”.

På finaldagen kom dock en ny tweet med ett gladare budskap: ”Fått sån BRUTAL kärleksbombspepp efter mina tweets igår så vill bara säga tack!!!”.

Hänt har sökt Clara Henry.

 

Namn: Clara Henry

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Yrke: Programledare.

◼️ ◼️ ◼️

 

Michael Björklund i en grön t-shirt i Robinson 2020.
Michael Björklund. Foto: TV4.

✔︎ Michael Björklund om tunga tiden efter Robinson-segern

Den åländska kocken Michael Björklund vann Robinson – men därefter väntade ett helvete. Micke äger nämligen flera restauranger som har varit nedstängda på grund av coronakrisen. Men de ska öppnas inom kort.

– Coronan är en jättehård smäll. Det handlar om att försöka överleva och knega på. Så länge man håller sig frisk ska det väl gå att jobba upp det igen. Jag är inte så farligt stressad eftersom detta är inget som jag kan påverka, säger han.

Annons

Bästa och sämsta minnet från Robinson?

– Det bästa var att man fick vara kvar där så länge som jag var. Det var intressant att jobba med så enkla saker matmässigt. Det värsta minnet är från en tävling där man skulle åla i sanden. Jag kom näst sist. Då var inte kollapsen långt borta.

När Michael Björklund väger in sig på Robinson-ön visar det sig att han har gått ner hela 18 kilo.

– I mitt liv har vikten bara varit siffror och jag har bara kört på. Att tappa sådär otroligt mycket var en annorlunda känsla. Men att tappa det på grund av svält är inte positivt i längden. Det tog två månader så var jag uppe i matchvikt igen. Det viktigaste är att man mår bra i huvudet, säger han och konstaterar att han väger lite mindre idag än vad han gjorde när han åkte till Robinson-ön.

Michael Björklund efter Robinson 2020.
Michael till vardags. Foto: Privat.

Hur är din relation till övriga deltagare?

– Jag har riktigt bra kontakt med hälften. Men jag kommer bra överens med alla. Jag tror inte det finns någon som jag inte skulle kunna umgås med. Mitt problem är att jag är dålig på att höra av mig. Jag och Fabian hörs mest.

Annons

Framtidsplaner?

– Att komma igång och börjar öppna upp restaurangerna igen. Dessutom vill jag bygga hotell på Åland och utveckla besöksnäringen här.

Har du fått många reaktioner efter Christoffers ”viskning” i ditt öra?

– Det där är ju det bästa för Robinson. För det blir en grej där vissa är för och vissa och är emot. Det var ett lyckat drag på så vis. Men jag skulle inte ha klarat mig utan hjälp där eftersom jag har så pass grava läs- och skrivsvårigheter. Det hade varit kört för mig. Christoffer ville vara bussig och hade inga baktankar.

Hur mådde du när du kom hem?

– Riktigt bra. Men jag var trött eftersom kroppen hade fått en rejäl kalldusch. Det var mycket att smälta och man började bearbeta.

Har du något att berätta som tittarna inte har fått se i tv?

– Beroende på vem som var chef i maktens boning så fick vi låna kryddor. Det fick man inte göra, så där fulade vi lite. Då fick man börja laga mat med lite kryddor också.

Robinson-Michael Björklund med frun Jenny.
Michael och frun Jenny. Foto: Privat.

Namn: Michael Björklund

Ålder: 45

Ort: Finström på Åland.

Yrke: Kock

Familj: Fru, två barn (17 och 14 år gamla). Två hundar.

AV: Joni Nykänen & Gabriella Håkansson & Emil Karlsson Lagnelius

Annons